Wpis z mikrobloga

#naukaprogramowania #programowanie

Hej Mirki i Mirabelki, odpalam drugą część mojego kursu programowania, jak zbierze się dostateczna ilość chętnych :)
Trochę różni się od reszty tego, co jest na rynku:

- Model subskrypcyjny - płacisz raz na 2 tygodnie i rezygnujesz kiedy chcesz. Nie musisz podpisywać umowy na kilka miesięcy i nie zostajesz z 10k pln długu jak Ci się nie spodoba
- Nauczysz się podstaw Javy (jako języka obiektowego) i Pythona (u nas jako bardziej funkcyjnego), a projekt zrobisz w czym chcesz (dotychczasowi kursanci robili w Java/Spring Boot i we Flutterze - apki mobilne)
- Masz zniżki jeśli systematycznie się uczysz i robisz zadania w terminie
- Masz 2x w tygodniu zajęcia + konsultacje ze mną lub innymi mentorami

W programie:
- Jak się uczyć programowania
- Podstawy
- Kontrola wersji
- Bazy danych
- Aplikacje webowe - ogółem
- Frameworki (Django / Spring)
a także
- Projekt, którego temat wybieracie sobie sami - najlepiej jakby to było coś użytecznego dla Was.
- Przygotowania do rozmów kwalifikacyjnych na juniora

Robię teraz od nowa stronę i identyfikację wizualną, etc. ale pomyślałem, że tu dam zniżkę zanim kurs w pełni wystartuje w nowej odsłonie. Normalnie będzie 800zł/2 tyg lub 1500zł/mies bez zniżki, 700zł/2tyg lub 1300zł / mies ze zniżką za robienie zadań domowych, więc dla wykopków jeszcze 100zł taniej, co jest w ogóle dobrą okazją.

Jeszcze jedno - nie mydlę nikomu oczu, że zostanie programistą po tym kursie. Ale w mojej kilkuletniej karierze nauczyłem się, że mniej więcej 10-20% osób jednak znajduje pracę w IT po kursie więc jest o co walczyć i się systematycznie i dużo uczyć :)
  • 7
@77LatBedeNiedojrzaly: Oczywiście że jest mnóstwo materiałów i osoby, które są w stanie się zmotywować do pracy i nauczyć się z nich nie będą zainteresowane takim kursem. Generalnie raczej kieruję to dla osób, które mają problem z motywacją / potrzebują mentora w sensie żywej osoby / chcą spróbować i nie wiedzą jak zacząć.
@Pickle_Rick: Cóż, powiem Ci jak to wygląda "od kuchni", bo pracuję już w ten sposób od lat. Wiele osób nie będzie miało czasu i nie nauczą się wystarczająco dużo, żeby zacząć pracę. Chyba napisałem to jasno :)

Takie kursy jak mój polegają na sumiennym robieniu zadań, które potem konsultuje się z mentorem, to nie jest tak, że kilka osób bedize szło tym samym tempem i będą wszystkie tematy załapywać w tym