Wpis z mikrobloga

@NapalInTheMorning: gdybyś oglądał finał na żywo to byś wiedział, że przed finałem był materiał o polkach na tvp, w którym każda opowiadała o sobie i koleżankach, Kaśka opowiadała o swojej dziewczynie która też wiosłuje, więc przestańcie kręcić małysza.
Dziewczyna kiedyś uratowała tonącego faceta, teraz zdobyła srebro, ale najważniejsze jest to, że jest lesbijką ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
ale najważniejsze jest to, że jest lesbijką

@Rymcymcymw: najwyraźniej dla niej jest to ważne skoro podkreśla to w takiej chwili (co TVP wycina).

I o ile rozumiem pominięcie tego w kontekście typowo sportowym, ale wycięcie tego wątku w artykule o sylwetkach i życiu prywatnym? Serio nie widzisz, że ktoś specjalnie „zapomniał” o tym wspomnieć?
  • Odpowiedz
@NapalInTheMorning: obejrzałam bardzo fajnie zrobiony materiał przed startem i dużo dowiedziałam z niego o naszych dziewczynach ;) i jakoś nie wycięli nic z tego co Kaśka powiedziała, o wsparciu jej partnerki, o tym czym się ona zajmuje itp.
Dzisiaj więcej się mówi o orientacji jednej laski, zamiast o sukcesie całej 4. Czy wy sobie zdajecie sprawę, że tam jest od groma gejów, lesbijek, bi? Bo mam wrażenie, że dla lewej
  • Odpowiedz
@NapalInTheMorning I tak i nie. W tym przypadku przynajmniej do pewnego momentu było ok. Wyjdzie w praniu czy realizator i reżyserka postąpili według szablonu Kurskiego i dostaną po łapach niczym nadawca PNŚ. Póki co musi poczekać. Wiadomo, że TVP bardzo promuje homofobię, ale w tym przypadku jest... po prostu normalnie póki co. Tak jak pisze
@Rymcymcymw, dajmy nacieszyć się całemu teamowi i Polakom rodakom. Poza tym Kaśka wydaje się
  • Odpowiedz
@Rymcymcymw: Powiem tak - materiał przed startem o 4 w nocy to co innego niż wydanie wiadomości :D. W TVP zdarza się, że coś niewygodnego powiedzą, ale nigdy nie dotrze to do wydania wiadomości :). Jakoś tam potrafia serduszko WOŚP ocenzurować :).
PS nie wiedziałem, że ona jest homo, a jakoś najsympatyczniejsza się wydawała w 30s urywku, który gdzieś widziałem, trochę mi się skojarzyła z Żyły wywiadami taki totalny luz
  • Odpowiedz