Wpis z mikrobloga

@cecidimus: ja kilka dni temu miałem telefon z agencji pracy z Belgii czy nie chciałbym przyjechać do pracy fizycznej na budowie. 2 lata temu wysyłałem im CV na kierowce C+E. Babka mówiła że mają takie braki że wie że szukam pracy kierowcy ale dzwoni spytać ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@cecidimus: Mirku, na pocieszenie powiem, że za każdym razem jak mówili, że zadzwonią czy to z dobrą czy złą wiadomością, to dzwonili. Czasem z poślizgiem. Pewnie miałem szczęście, ale pamiętaj, szansa jest
  • Odpowiedz
@cecidimus: W szanującej się firmie rekruter dzwoni nawet jeśli nie zostało się przyjętym do pracy lub nie dostało się do następnego etapu rekrutacji
  • Odpowiedz
@cecidimus: nie martw sie, ja po rozmowie miałem być w kontakcie bo niby kogoś tam nie było akurat w pracy co był w dziale rekrutacji, to był czwartek. Piątek nic, pewnie po weekendzie, poniedziałek - nic. Odezwali sie za 2 tygodnie, że dostałem tą prace xd
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
a teraz sobie wyobraź, że raz zadzwoniła do mnie rekruterka, pyta czy może zająć 20min,bo chce przedstawić ofertę pracy. Mówię, że proszę o telefon za 30min,bo jadę autem a wolałbym się skupić. Zadzwoniła po 2tyg z tekstem "dzień dobry Panie xyz, pamięta Pan, że umawialiśmy się na rozmowę?" xDD

@ZieloneKoloTramwaja: Doszło do tej rozmowy? Pracujesz tam?
  • Odpowiedz
@cecidimus: Zadzwoń po północy i zapytaj, może coś się stało - lepiej się upewnić, że wszystko w porządku, taka znieczulica ostatnio panuje na świecie...
  • Odpowiedz