Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Opad4991:
O tempora o mores,
Jaka psychiatria jaka psychologia, od tych zachodnich ideologii to się dzieciom w dupach przewraca, dostałyby linijką po łapach jak zapewne minister oświaty średniowiecza w podstawówce, to by im przeszły humory.
A zamiast opowiadać psychologom o swoich problemach to wystarczy spowiedź raz na tydzień i od razu ksiądz poda pomocną dłoń i pokutę za gorszące myśli. Poczytać listy Jana Pawła II zamiast tych grzesznych i niemoralnych książek
  • Odpowiedz
@Opad4991 pomijam juz fakt, ze zadna fundacja nie jest fundatorem niczego. Ludzie wplacaja pieniadze, fundacja na tym zarabia, a reszte pieniedzy przekazuje na jakis cel.
Fundatorem to moze byc miliarder - filantrop.
Wykopki to ameby.
  • Odpowiedz
@Opad4991: no ale po co dzieciom psychiatra, jak dziecko chce to możę sobie z księdzem pogadać.

(pamiętam w SP jak katechetka porównywała, że teraz to wymyślają psychologów, a pełnia te samę rolę co księża i spowiedź)....
  • Odpowiedz
@Opad4991: Januszek popelnilbyl reportaz ktorego tytul wzniosly sparafrazowal z ksiazki Marqueza, dostal ze dwie nagrody od swoich i teraz sie puszy. Rreportaz slaby, tak samo jak i cale dziennikartwo onetu.
  • Odpowiedz
@KEjAf:

A co to w ogóle ma do rzeczy?

Rząd walcząc z mediami przypadkiem lub nie zniszczy prywatną inicjatywę, z której sam się nie wywiązuje.

Jak rozumiem, twierdzisz że należy wspierać instytucje które budują szpitale, czy kliniki

Tak.

Ciekawe czy dotyczy to też Kościoła Katolickiego, który podobno prowadzi 18 000 klinik i 5500 szpitali?

Idea jest taka, że każdy wspiera co chcę.
  • Odpowiedz
Rząd walcząc z mediami przypadkiem lub nie zniszczy prywatną inicjatywę, z której sam się nie wywiązuje.

@RafiRK: Co znowu? Rząd się nie wywiązuje z prywatnej inicjatywy?

Idea jest taka, że każdy wspiera co chcę.

@RafiRK: Hmm, to Ci się nie powiedzie, myślę że każdy raczej jednak będzie wspierał co on chce.

A w tym przypadku, podano konkretne uzasadnienie dlaczego należy coś wspierać (albo nie należy niszczyć). A ja grzecznie pytam,
  • Odpowiedz
@KEjAf:

Rząd się nie wywiązuje z prywatnej inicjatywy?

Ze swojej.

Bo jeśli nie, to znaczy że to uzasadnienie nie ma żadnej wartości

Dla kogoś kto popiera obie działalności przedsiębiorstwa/instytucji jest to wystarczającym uzasadnieniem.
Za to fałszywa może być automatyczna analogia do innego przedsiębiorstwa/instytucji, ponieważ działalności prowadzone przez nie mogą być oceniane przez jednostkę różnie od siebie.
  • Odpowiedz
Dla kogoś kto popiera obie działalności przedsiębiorstwa/instytucji jest to wystarczającym uzasadnieniem. Za to fałszywa może być automatyczna analogia do innego przedsiębiorstwa/instytucji, ponieważ działalności prowadzone przez nie mogą być oceniane przez jednostkę różnie od siebie.

@RafiRK: Jakie "obie działalności" są wskazane w tym tłicie? Coś musiałem przeoczyć. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz