Aktywne Wpisy
matkabozyma +15
#hotelparadise Oglądał ktoś przed chwilą live z Olą na instagramie? Olka przez przypadek wypaplała, że Kubuś wygra hotel

WolfSports +57
Szanowni Sebcologowie, jak już wielu z was ostatnio zauważyło, ksiądz Andrzej Kolikowski (parafia Zakopane) zaproponował Sebcelowi poprowadzenia prelekcji w kościele. Niestety Sebastian olał propozycję moczem prostym i falistym.
Bohatersko w jego miejsce wszedł ciepły mentor Daniel! Oglądajcie zapowiedź tego niesamowitego eventu na oficjalnym koncie ciepłego mentora Daniela!
https://www.instagram.com/stories/danielkonieczny_com/
#sebcel #frajerzyzmlm
Bohatersko w jego miejsce wszedł ciepły mentor Daniel! Oglądajcie zapowiedź tego niesamowitego eventu na oficjalnym koncie ciepłego mentora Daniela!
https://www.instagram.com/stories/danielkonieczny_com/
#sebcel #frajerzyzmlm
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-6 o 17.54.45
Pobierz

Zainstalowałem linuxa:
1. Najpierw powalczyłem ze sterownikami od grafiki, bo nie chciał wykryć niczego co pod port HDMI podepnę. Ok, udało się.
2. Odpalam firefoxa i nie działa netflix, wyskakuje jakiś kod błędu. Dobra szukam po forach o co chodzi i wyszło że trzeba aktywować w ustawieniach przeglądarki "oglądanie treści licencjonowanych DRM". Aktywowałem więc.
3. Wyczyszczenie firefoxa i uruchomienie netflix jeszcze raz. Loguję się, próbuję odpalić film - kolejny błąd: tym razem na forach wyczytałem, że trzeba zainstalować/zaktualizować plugin Widevine - no ok, zrobiłem to, wyczyściłem cookies jeszcze raz dla pewności
4. Trzecia próba. Odpalam netflixa, loguję się - błąd XDDD tym razem kod błędu mówiący, że mam nieaktualną wersję firefoxa. Sprawdzam jaką mam wersję - najnowszą (90.0.1) XD. Pobrałem starszą wersję dla sprawdzenia - ten sam błąd.
5. Instaluję chromium (bo wydawało się łatwiej i szybciej) to się byl problem z pluginem Widevine, nie dało się zaktualizować i pokazywało wersję 0.0 cały czas.
6. Postanowiłem nie tracić czasu (xD) i zainstalowałem Google Chrome. Kolejny raz: "Your browser is out of date" mimo najnowszej wersji przeglądarki.
Poddałem się
Zainstalowałem windows 10:
1. Zainstalowałem system (instalował się 2-3 razy dłużej niż lubuntu, a stary hdd w tym nie pomagał)
2. Odpaliłem netflixa w Edge i wszystko działa od buta XDDD
Kolejny raz #bekazlinuksiarzy no i trochę beka ze mnie bo najlepiej wyszłoby sprzedać tego lapka w lombardzie i kupić za to jakiegoś chromecasta czy innego mi boxa.
#komputery #linux #windows #windows10 #informatyka #heheszki #lubuntu
źródło: comment_1626799009OCV2U6cxQVFLD0GDJSfMB5.jpg
Pobierz@Spofity: moge sie zalozyc o moje lewe jadro ze te sterowniki sa zbudowane w domyslnym kernelu i nie wiesz o czym piszesz.
Sterowniki Intel HD działają nawet te otwarte,
Bo mi szkoda było na dynksa w sklepie.
No
@Landmark: ... nie jesteś idiotą.
@pawelkoszalin2: A u kogoś nie działa?