Wpis z mikrobloga

Mirki jest afera! Dziś w drodze do bankomatu natrafiłem na kontener wypchany jakimiś dokumentami bankowymi. Bank zmienia siedzibę i postanowi ł pozbyć się starych papierów. Sposób w jaki to zrobiono r---------a cały system RoDO. Nie musiałem grzebać w tym kontenerze bo już na wierzchu natrafiłem dokumenty z peselemi, adresami itp. Jak dla mnie to nieźle baza danych. Nie wiem ile dni to tak sobie leży. Czy takie coś się gdzieś zgłasza? Więcej Zdjęć w komentarzach. #afera #santander #pila #banki
muciosgracjas - Mirki jest afera! Dziś w drodze do bankomatu natrafiłem na kontener w...

źródło: comment_1626634068EDUfz6Q3jfqaNXNIGk62lq.jpg

Pobierz
  • 218
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@muciosgracjas: Może te dokumenty czekają na odbiór przez firmę utylizującą dokumenty, ale mimo wszystko to nie powinno być wystawione na widok i nie powinny mieć dostęp do tego osoby postronne. Kręć aferę!
  • Odpowiedz
Sposób w jaki to zrobiono r---------a cały system RoDO.

@muciosgracjas: Pomyśleć, że kiedyś w każdej książce tel. był zapisany numer telefonu, imię i nazwisko, oraz dokładny adres zamieszkania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@muciosgracjas: nie wierzę, że mozna być aż tak głupim. Zapewne w banku czesto mają szkolenia/audyty, są uczulani na kwestię ochrony danych osobowych a tu taki zonk. Grażynka stwierdzila, że to stare dokumenty to mozna je w-----ć do kontenera na śmieci... głowy polecą i bardzo k---a dobrze.
  • Odpowiedz
@Domq: Jako pracownik banku z małym stażem mogę powiedzieć, ze już nie takie akcje widzialam XD generalnie szkolenia są, ale karyny mają to w dupie/są za głupie
  • Odpowiedz
@MatkaBoskaDepresyjna: rozumiem, że poznajesz "od środka" jak to wygląda, ale mi ciezko jest to pojąć. Zdaje sobie sprawę, że w banku czesto spotkam osoby, które po szkole średniej rozpoczęły tam pracę i jakoś się im zasiedziało 30 lat. No ale to jest jak z tymi zabawkami dla dzieci, gdzie trzeba dopasować kształt klocka i włożyć go w odpowiedni otwór (czyt. Grażyna jak widzisz dokument to go w------l w niszczarkę a
  • Odpowiedz
@Domq: Niestety dla Grazyn i Karyn nie jest to oczywiste. Ogólnie praca w banku obecnie to śmiech na sali XD, takie cyrki się o----------ą, ze to głowa mała. Może kiedyś to opisze czy coś.
  • Odpowiedz