Wpis z mikrobloga

Ma ktoś światłowód z grupy Multiplay i mógłby coś o nim napisać (rzeczywista prędkość, awaryjność, obsługa klienta)? Opinie ma tragiczne, nie wiem czy wynikają one z beznadziejnego sprzętu który dają czy samego internetu.
Obecnie mam meganet (radiowy) i chyba gorzej niż to być nie może ale wolę się upewnić zanim wezmę.
#opole
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wpoz: Mam Multiplaya od wielu lat. Awarii praktycznie nie ma, w ciągu tych lat zdarzyły się może dwie krótkie awarie, które po telefonie do obsługi zostały szybko naprawione. Technicy też spoko, ogólnie mogę szczerze polecić.
  • Odpowiedz
@wpoz: Jestem spod Opola i posiadam neta 250/25 od nich. We wrześniu 2 lata miną. Przez ten czas nie trafiła mi się chyba żadna awaria, albo chociaż nie przypominam sobie nic poważnego. Router faktycznie dziadostwo, zero dostępu i konfiguracji pod siebie. Prędkości to na kablu 245-6 / 24-25 więc jest mega fajnie. Wi-Fi jedynie używam na telefonie, więc dokładnych prędkości Ci nie podam, ale nie narzekam. YT / Twitch działają
  • Odpowiedz
Jakby ktoś się zastanawiał jeszcze i natrafił na ten wpis. Wczoraj zamontowali mi światłowód i nowy router. Podłączone komputery z netem po kablu działają bez zastrzeżeń. Wifi od początku nie działało, tak samo jak nie mogłem wejść w konfiguracje routera (po wpisaniu ip w przeglądarke w ogóle nie widze logowania), więc postanowiłem, że zresetuje router do ustawień fabrycznych. Po resecie przez chwile mogłem przejść do strony z logowaniem, ale nie dało się
  • Odpowiedz
@Zigor36: fyi. Jak najbardziej możesz restartować go do fabryki. przez chwilę będzie działała strona logowania po czym po światłowodzie zaciągnie konfigurację z serwera żeby internet działał. Jeśli masz tylko internet to poproś o wymianę na mediakonwerter i do niego podepniesz swój router. a jak dostałeś ung130e to faktycznie z nim może byćproblem, to tym bardziej wymień na mediakonwerter
  • Odpowiedz
Ja posiadam, woj. Opolskie, powiat Brzeski. Co prawda od niedawna, ale zadowolony jestem mega. Umowa 1000/200mbit, realnie po wifi 5ghz jest ~860/200mbit, po kablu nie sprawdzałem, bo nie było potrzeby. Wcześniej była Neostrada 66mbit, więc różnica kolosalna. Routery dają teraz ZTE ZXHN F670L AC. Zasięg spoko, ale dalej nie można konfigurować go z poziomu przeglądarki. Zablokowane przez multiplay, a co za tym idzie, nie ma możliwości zmiany nazwy SSID, oraz hasła do
  • Odpowiedz
@Artuez: Poza awariami śmiga jak szalony. U mnie problemem był ich router kaon pg2449h i wynikła jeszcze druga sprawa czyli błędy przy ułożeniu światłowodu w mufie. Podobno były za małe kółeczka i jak robiło się gorąco to załamywał się.
Jeżeli chcesz mieć neta od nich to naciskaj aby dali ci mediakonwerter a nie router. Router sobie sam kupisz (a może już masz) i będziesz miał pełen dostęp do ustawień.
  • Odpowiedz
@admin_wykopu: Od miesiaca mom od nich internet + telefon na laczu synetrycznym. Faktym jest, ze naprowdy trzeba bolo dlugo czekac na usuniecie usterki po zalozeniu kabla swiatlowodowego die domu i nie zostawiyli 7 metrow zapasu kabla yno trocha w samym gniezdzie swiatlowodowym. Acha, i tys zech dostol tyn router KAON PG2449H co nie mozna samymu konfigurowac! Jeszcze przed podpisaniym umowy pytol zech sie nich czy jest jakis wybor routera boch
  • Odpowiedz
@Dolmar Własny router do światłowodu nie będzie działał. Multiplay od razu za światłowodem używa tylko własnego sprzętu. Jeżeli byś dostał mediakonwerter od nich, to nawet podłączając swój "zwykły" router musisz go aktywować w sieci poprzez ich infolinię. Wymiana routera wymaga ponownej aktywacji ale to zajmuje dosłownie chwilę.
PS. U mnie też uporali się z awarią. Miałem ten problem, że jak robiło się gorąco, tzn tak powyżej 28°C to znikał
  • Odpowiedz
@Dolmar odłącz wszystkie urządzenia po kablu i wifi. Wejdź na stronę test certyfikowany i zarejestruj się. Zrób taki test, który trwa o ile pamiętam 3 godz, następny powtórz chyba po 24 godz. W tym czasie nie korzystaj z sieci(chodzi o te 3 godz). Wyniki prześlij do Multiplay-a ale najlepiej skontaktuj się przez infolinię na jakiego maila. Oczywiście test tylko po kablu.
Jeżeli chodzi o to kto odpowiada za włamanie do np
  • Odpowiedz
Jak oni maja takie glupie zasady to ich downo smola. Jak pojdzie bez zodnyj kary umownyh jeszcze zerwac umowa to tak zrobia. Niechce mi sie tam z jakimis rozdzielaczami RJ12 do portow telefonicznych kombiniwac. Nojlepiyj boloby miec dzialajacy swoj router i bol by swiynty spokoj bez dziadostwa.
  • Odpowiedz
@admin_wykopu: jo mom 800/800 umowa 24 mies. Moze zmiyniom te ich zadady z uzytkowaniem sprzetu choc kozdy juz za to placi dzierzawa. Jo juz probowol na tyn Router wlyjs i tys to poszlo ale nic konkretnego nie szlo robic.
  • Odpowiedz