Aktywne Wpisy
se_mallo +145
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

nie_umiem_inwestowac +213
źródło: 1000006701
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000006701
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
https://myanimelist.net/anime/1209/Nasu__Andalusia_no_Natsu
Nasu: Summer in Andalusia
Jest tylko jeden gatunek anime, którego unikam jeszcze bardziej niż samurajskich - sportówki. Jeżeli nie liczyć takich wynalazków jak Teekyuu czy Grand Blue, to obejrzane przeze mnie pozycje można policzyć na palcach jednej ręki. No ale chcąc nie chcąc, kwoty różnorodności nie zrobią się same, czasem trzeba wyjść z bańki. Tak więc klasycznie dla mojej osoby, sięgnąłem po zapomniany przez Boga tytuł. I muszę dodać, że zapomniany całkowicie niesłusznie.
Historia opowiada o wyścigu kolarskim, a dokładnie jednym z jego etapów ciągnących się przez spaloną słońcem Andaluzję. Większość zamierza przejechać ten zabójczy fragment na pół gwizdka, by walczyć o zwycięstwo na ważniejszych odcinkach. MC nie ma takiego luksusu, jako zawodnik raczej przeciętny musi się wykazać, albowiem grozi mu wywalenie z grupy kolarskiej na zbity pysk. Dodatkowy bonus - trasa wyścigu w pewnym momencie przebiega przez zapyziałą wioskę z której się wywodzi.
Film składa się z dwóch elementów. Pierwszy to bardzo fajnie zrealizowane zmagania kolarzy, przedstawione w profesjonalny i miły dla oka sposób uzupełniony ciągłym stękaniem sportowców. Drugi, to zmiana POV na rodzinę i znajomych oglądających walkę MC o zwycięstwo. Anime pokazuje nam z tej perspektywy backstory postaci oraz ukazuje obrazki z życia w Andaluzji.
Tytuł bardzo dobry, a jeżeli weźmiemy pod uwagę, że ma na MALu całe 3,5k ocen - skandalicznie niedoceniony. Zdecydowanie polecam, tak samo jak sequel, który jest jeszcze bardziej niszowy.
źródło: comment_16262913472LNUjtNsfdZDMU26dxsiBq.gif
Pobierz1.Highlander: The Search for Vengeance
2.Jin-Rou
3.Juubee Ninpuuchou
4.Redline
5.Toaru Hikuushi e no Tsuioku
6.Wonderful Days