Aktywne Wpisy

Może ktoś wytłumaczyć takiemu nieukowi jak ja, dlaczego obecnie rakiety płoną moment po starcie, jeśli w przeszłości udało się wysłać ludzi na księżyc? Co tak naprawdę chcemy osiągnąć? Pamiętam z dzieciństwa jak w Teleekspresie mówili, że jakaś babcia leci na Marsa, jednak brak informacji, aby taka misja miała się kiedykolwiek odbyć. #kosmos #spacex #musk #nasa #rakiety

JamesJoyce +3
#programista15k #programowanie #pracait #zdrowiepsychiczne #depresja
Kiedyś, z rok temu na spotkaniu z ludźmi z firmy 2 osoby powiedziały mi, że regularnie lecą na benzo przez pracę. Że mają bezsenność, brak poczucia sensu i lęk, którego nie potrafią wyjaśnić. Boją się nawet, jak pracują zdanie o wystarczy usiąść przed kompem. Jak częste jest to waszym zdaniem? I co powoduje takie problemy?
Kiedyś, z rok temu na spotkaniu z ludźmi z firmy 2 osoby powiedziały mi, że regularnie lecą na benzo przez pracę. Że mają bezsenność, brak poczucia sensu i lęk, którego nie potrafią wyjaśnić. Boją się nawet, jak pracują zdanie o wystarczy usiąść przed kompem. Jak częste jest to waszym zdaniem? I co powoduje takie problemy?

Według badań analityków twórcy gier tracą pieniądze na każdej spiraconej kopii. Jako, że Cyberpunk2077 nie posiada żadnych zabezpieczeń DRM, mogę ściągnąć z internetu bez problemu piracką kopię, na której przy obecnej cenie gry firma straci około 99złotych (wersji na konsole niestety nie da się piracić).
Wystarczy, że razem ściągniemy kilka milionów pirackich kopii CP2077 na PC, firma wtedy straci kilkaset milionów złotych, co sprawi, że zbankrutują. Wykupujemy wtedy szybko CDPR za grosze, zwalniamy cały zarząd, bo sami nim zostajemy. Wtedy też usuwamy wszystkie spiracone kopie zgromadzone na naszych dyskach, co sprawia, że firma odzykuje kilkaset milionów złotych które straciła na tych spiraconych kopiach.
Za posiadany teraz majątek zatrudniamy jakichś kucy, którzy potrafią programować i dajemy im do zrobienia Cyberpunka według naszych pomysłów.
#cyberpunk2077
Komentarz usunięty przez autora