Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 233
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tindeRoman: Gratuluje, jednak statystyki jasno pokazują, że z biednej rodziny raczej na bogacza nie wyrasta się. Choć uczciwie pracujący rodzice, którzy nauczą zaradności i pracowitości dają dobry fundament pod lepsze życie.

Myślę, że Mescuda w sporym stopniu ma racje. Rodząc się w patologicznej rodzinie masz możliwości mocno ograniczone i pojedyńcze przypadki tego nie zmienią.
  • Odpowiedz
jestem informatykiem15k, powoli zbliżając się do 10k zarobków w pierwszej pracy

@tindeRoman: xD

Btw. statystyki mówią co innego. Patologia rodzi patologię, ruchliwość międzyklasowa w Polsce jest na niskim poziomie. Lekarze rodzą lekarzy, a jak nie lekarzy to ludzi sukcesu.
To że trafi się jedną czarna owca w rodzinie lekarzy nie oznacza to, że w 100 innych rodzinach lekarzy, nie trafi się
  • Odpowiedz
@tindeRoman: Ale ja wiodę całkiem okej życie i powiem ci jedno, gdyby nie moi rodzice to bym zasuwał w jakimś januszexie, albo na budowie. Nie przypisuje sobie jakiejś zaradności pracowitości, po prostu tak mnie wychowano, a ponadto wspierano we wszystkim, że jest okej. I podejrzewam, że dokładnie to samo było u ciebie, matka nauczycielka czyli coś tam w głowie już musi mieć, tata pracujący, może dał ci wzorzec pracowitości. A
  • Odpowiedz
@Linijkarz_z_Lotusa: ja zawsze wchodzę, bo wystarczy 2 minuty i znajdujesz jakieś wpisy typu patostreamy albo jak zrefundować sobie zakup kostek lodu z funduszy unijnych dla bezrobotnych. XD

Zresztą, ja już mam wyczucie w tym kto normalnie po prostu dobrze zarabia, a kto jest zwykłym piwniczakiem bejciarzem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz