Aktywne Wpisy
Dziś inny temat... odnośnie kobiet / mężczyzn którzy mają trochę kilogramów więcej.
Niedawno miałam sytuację gdzie umówiłam się na randkę i gdzie facet bardzo na nią naciskał a gdy mnie zobaczył ( o losie nie jestem aż tak otyła) podziękował za spotkanie.
Dlaczego w tych czasach ludzie nie potrafią zaakceptować takich ludzi ani się z nimi wiązać ? Uważam, że wygląd zawsze da się zmienić a charakter jest ciężej.
Co wy o
Niedawno miałam sytuację gdzie umówiłam się na randkę i gdzie facet bardzo na nią naciskał a gdy mnie zobaczył ( o losie nie jestem aż tak otyła) podziękował za spotkanie.
Dlaczego w tych czasach ludzie nie potrafią zaakceptować takich ludzi ani się z nimi wiązać ? Uważam, że wygląd zawsze da się zmienić a charakter jest ciężej.
Co wy o
Lenalee +67
Nazbierałam sobie orzechów włoskich w opuszczonym sadzie, są takie pyszne, mięciutkie, aż słodkie, bo schodzi z nich ta gorzka skórka, że aż żal się nimi dzielić, ale podzieliłam się z Krzywodziobkiem. Na pewno łatwiej mu było je zjeść niż takie suche, zeszłoroczne. No i oczywiście obrane z łupiny (。◕‿‿◕。) Pod koniec nagrania wyczaił jak rzucam kolejną połówkę orzecha xD (sorry że tak telepie obrazem).
Nie
Nie
Pracuję w moim korpo już prawie 10 lat i co jakiś czas zdarza mi się myśleć o zmianie pracy. Nie wiem jak to się dzieje, ale za każdym razem, kiedy jestem już prawie zdecydowany zacząć rozsyłać CV, dzieją się rzeczy, które powodują, że jednak zostaję. Dwa awanse, które powodowały wzrost pensji o ~25% każdy (obecnie jest to 18k brutto, bez doliczania bonusów rocznych, kwartalnych, akcji etc.). Od roku pracuję zdalnie, nauczyłem się tak pracować, więc pomyślałem, że jest to dobry czas na zmiany. I co się stało? Menedżer wystawia pilne spotkanie, żeby poinformować mnie, że na poziomie całej korporacji został uruchomiony program, który ma na celu zatrzymanie w firmie kluczowego personelu. I tak się przypadkiem złożyło, że się do tej grupy zaliczam xD W związku z tym, dostanę w sierpniu 15k USD premii, do tego dodatkowy pakiet akcji i kolejna podwyżka, do poziomu 20k PLN. I to pewnie nie koniec, bo ten program jest dopiero tworzony, a pieniędzmi rzucili na zachętę.
No i chyba zostanę, bo co zrobić ¯\(ツ)_/¯
#pracbaza #korposwiat
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60e44a06c52352000b0bf85a
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: EugeniuszZua
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
@AnonimoweMirkoWyznania: O, to, to.
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
w sumie to z 10 lat expa (w jednej firmie, wiec pewnie wiecej) to i tak bym zwijal, bo po 4 -5 latach idzie dostac wiecej niz masz bez specjalnych kombinacji
najwyraźniej muszą być tacy jak Ty i tacy jak ja w społeczeństwie
Pracujesz pod kątem data science i R używasz w pakiecie z wiedzą ze statystyki czy to czyste programowanie?
@tomazzo69: co jest z tym opisem nie tak?