Dziś nie jeden a dwa przepisy! Co prawda oba bardzo krótkie, ale za to niezbędne do odcinka który ma się ukazać w przyszłym tygodniu. (Niektórzy z Was już się pewnie domyślają co będzie grane...)
Pierwszy przepis to ogórki konserwowe w japońskim stylu. W Japonii spożywa się wiele rodzajów kiszonych/konserwowych warzyw, jedzonych zazwyczaj jako dodatek do ryżu. Przedstawione tutaj ogórki to konserwowe na sterydach, imbir, sos sojowy, chili - czuję, że spodobają się prawdopodobnie każdemu Polakowi.
Drugi przepis - olej chili - sprawdzi się w wielu zastosowaniach. Możemy go użyć do pierogów gyoza, mapo tofu, zupy ostro-kwaśnej, jako dressing… w zasadzie wszędzie tam gdzie chcemy podbić ostrość i aromat potrawy.
Dziś nie jeden a dwa przepisy! Co prawda oba bardzo krótkie, ale za to niezbędne do odcinka który ma się ukazać w przyszłym tygodniu. (Niektórzy z Was już się pewnie domyślają co będzie grane...)
Pierwszy przepis to ogórki konserwowe w japońskim stylu.
W Japonii spożywa się wiele rodzajów kiszonych/konserwowych warzyw, jedzonych zazwyczaj jako dodatek do ryżu. Przedstawione tutaj ogórki to konserwowe na sterydach, imbir, sos sojowy, chili - czuję, że spodobają się prawdopodobnie każdemu Polakowi.
Drugi przepis - olej chili - sprawdzi się w wielu zastosowaniach.
Możemy go użyć do pierogów gyoza, mapo tofu, zupy ostro-kwaśnej, jako dressing… w zasadzie wszędzie tam gdzie chcemy podbić ostrość i aromat potrawy.
Zapraszamy do oglądania.
https://www.wykop.pl/link/6175189/japonskie-ogorki-konserwowe-japonkagotuje/
#gotujzwykopem #japonia #zainteresowania #japonkagotuje #ciekawostki #gotowanie