Aktywne Wpisy

denazyfikacja +896
#z-------------j #l-------------j
źródło: image_picker_BE669346-2A9D-408E-95DF-5F925A3384CF-77716-000009F589942C5B
Pobierz
michael-jordant +264
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

scrapy crawl truecar -o truecar.csv- terminal zwraca mi, że nie ma takiej komendy, sprawdzając internet wyczytałem, że muszę być w jakimś odpowiednim miejscu w moim projekcie w pycharm, żeby komenda była dostępna, jednak kompletnie nie wiem co zrobić. Ktoś poratuje i wytłumaczy jak noobkowi? :) Jescze jak w terminalu wpisze: scrapy to wyświetla mi Scrapy 2.5.0 - no active project - a utowrzyłem nowy projekt i mam te wszystkei foldery z projektu. #scrapy#python
scrapy startproject nasz_projektcd(czy tamdirna windowsie), wklepywałem komendę i sprawdzałem co się stanie ;)Jeśli Ci się nie uda, to - komendę wpisujesz w terminalu systemowym czy pycharmowym? Używasz virtualenv? Czy projekt został stworzony za pomocą
scrapy startproject, czy ręcznie?Dalej, z Twoich wiadomości wynika że trochę nie do końca czujesz, czym jest terminal, czym jest venv itd. Polecam troszkę na ten temat poczytać lub pooglądać. Często wystarczy parominutowy filmik na YT na dany temat - daje pewną intuicję co