Aktywne Wpisy
wykopowa_ona +1675
Mirki, to dziś!
12 rocznica ślubu!
Ja przytyłam, jemu powiększyło się czoło, obydwoje siwiejemy, ale nadal jesteśmy swoimi najlepszymi przyjaciółmi i on nadal jest moim domem ;)
Dorobiliśmy się trójki dzieci, czterech kotów, królika, kredytu hipotecznego, kozy i psa (w tej kolejności).
Cieszcie się i radujcie wraz z nami!
#zwiazki #malzenstwo #rozowepaski #niebieskiepaski #slub #chwalesie
12 rocznica ślubu!
Ja przytyłam, jemu powiększyło się czoło, obydwoje siwiejemy, ale nadal jesteśmy swoimi najlepszymi przyjaciółmi i on nadal jest moim domem ;)
Dorobiliśmy się trójki dzieci, czterech kotów, królika, kredytu hipotecznego, kozy i psa (w tej kolejności).
Cieszcie się i radujcie wraz z nami!
#zwiazki #malzenstwo #rozowepaski #niebieskiepaski #slub #chwalesie
kishibashi +137
Co za p------a akcja. Dziewczyna mnie obudziła, że jakaś kobieta przeraźliwie krzyczy pomocy na ulicy, wybiegłem z domu w samych spodenkach, boso xd i... to j----e pijane karynisko broniło się przed wracaniem do domu tak że obudziło kilka ulic xd
Jakie hormony sobie zbadać oprócz testosteronu?
Ludzie, ja boję się własnego cienia, więc musze wykluczyć p---------ć o podłożu hormonalnym
#pytanie #pytaniedoeksperta #medycyna #999 #silownia #mirkokoksy #przegryw
FSH, LH, estradiol i prolaktynę.
Możesz też tarczycę od razu: T3 i T4.
I nie mam motywacji
FSH i LH to hormony przysadki - pobudzają do wydzielania testosteronu. Sprawdzisz sobie czy twój ewentualnie niski poziom testosteronu nie wynika z problemu z jądrami, czy z problemu z przysadką.
Koksy po cyklu testosteronowym robią przerwę, żeby przywrócić działanie tego mechanizmu (przysadka/j---a).
Estradiol i prolaktyna to generalnie hormony typowo żeńskie - ich wysokie poziomy u mężczyzny mogą odpowiadać za pewną płaczliwość, drażliwość i ogólne rozbicie. Obudowany ich skokami jest
@brass: ja to idę na własną rękę prywatnie sobie zbadać
Jak coś będzie nie tak, to dopiero będę w lekarzy uderzał
Dzięki za pomoc, przydało się bardzo
@wez_idz_sobie:
Ja tak zrobiłem, aczkolwiek miałem bardzo dobre przesłanki że coś jest nie tak.
Tak to przychodzisz do endo już z kompletem badań i odpada ci cena za jedną konsultację.
nie mam problemu z niczym ale badań nie robiłem chyba 2 lata więc taki pakiet ogólnie w sensie morfologia + j/w pakiet "facet" xD bym sobie trzasnął
Wolnego nie robiłem przed wizytą. Nie warto. Wit d3? To jakiś żart?
Co to jest pakiet "facet"? Po co to?
Potrzebujesz tylko 5 rzeczy:
testosteron zwykły, FSH, LH, estradiol i prolaktynę.
To nie jest pakiet facet, bo to nie są tylko hormony typowo męskie. Zresztą to jest spore uproszczenie, bo wszystkie hormony są ludzkie i testosteron produkowany jest także przez kobiety.