Wpis z mikrobloga

@wez_idz_sobie: jak będą się śmiać to podchodzisz do takiego koksa i mówisz mu, że on też kiedyś zaczynał, i czy miałby czas cię poasekurować, czy coś, postaraj się zakolegować, jak będziesz dużo ćwiczył i będą efekty, to sami nawet jak nie głośno to powiedzą że w sumie szacun bo jesteś uparty, a jeśli chcesz motywację to popatrz sobie na byle jakiego aktora filmów dla dorosłych
  • Odpowiedz
@wez_idz_sobie:
FSH i LH to hormony przysadki - pobudzają do wydzielania testosteronu. Sprawdzisz sobie czy twój ewentualnie niski poziom testosteronu nie wynika z problemu z jądrami, czy z problemu z przysadką.
Koksy po cyklu testosteronowym robią przerwę, żeby przywrócić działanie tego mechanizmu (przysadka/j---a).

Estradiol i prolaktyna to generalnie hormony typowo żeńskie - ich wysokie poziomy u mężczyzny mogą odpowiadać za pewną płaczliwość, drażliwość i ogólne rozbicie. Obudowany ich skokami jest
  • Odpowiedz
@wez_idz_sobie: Co wy macie wgl za obawy że ktoś się będzie śmiać. Może jakieś pojedyńcze Oskarki ale prawdziwe koksy z siłowni są zawsze pomocne i chętnie cie ,,wyexpią" żeby poczuć się jak trener. Pamiętam jak zaczynałem ćwiczyć na typowej osiedlowej pakerni gdzie trenował cały lokalny świat przestępczy mojego miasta. Ehh niezapomniany klimat serio ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
ja to idę na własną rękę prywatnie sobie zbadać

Jak coś będzie nie tak, to dopiero będę w lekarzy uderzał

@wez_idz_sobie:
Ja tak zrobiłem, aczkolwiek miałem bardzo dobre przesłanki że coś jest nie tak.
Tak to przychodzisz do endo już z kompletem badań i odpada ci cena za jedną konsultację.
  • Odpowiedz
@peoplearestrange:
Potrzebujesz tylko 5 rzeczy:
testosteron zwykły, FSH, LH, estradiol i prolaktynę.
To nie jest pakiet facet, bo to nie są tylko hormony typowo męskie. Zresztą to jest spore uproszczenie, bo wszystkie hormony są ludzkie i testosteron produkowany jest także przez kobiety.
  • Odpowiedz
@wez_idz_sobie: Najlepiej na czczo z uwagi na prolaktynę. Ale jak coś zjesz, to dramatu nie będzie - to nie badanie glukozy ani próby wątrobowe. Dzień wcześniej się nie przemęczaj (nie uprawiaj sportu) i idź dosyć wcześnie spać.
  • Odpowiedz