Wpis z mikrobloga

Siemka mireczki. Mam pytanie, co można zrobić, jeśli pracodawca np nie będzie chciał mi podpisać wypowiedzenia ?

Teoretycznie nie ma prawa tego zrobić, no ale bez podpisu na dokumencie, to jak potem udowodnić, ze wypowiedzenie złożyłem ?

Trzeba złożyć w Inspekcji pracy ? Na policji ? Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale mam spore przypuszczenia, ze szef będzie próbował mnie przekonać, bym nie składał wypowiedzenia i nie będzie chciał go tak łatwo podpisać, a jeśli nie podpisze go w terminie, to nie będę mógł pojawić się w nowej firmie na czas

#pracbaza #januszex #programowanie #programista15k

.
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@git-push: no ale czym się przejmujesz? Mówisz że się zwalniasz i tyle, po okresie wypowiedzenia przestajesz przychodzić i nara, co ci zrobi? Zwolni cie jak nie przyjdziesz xD
  • Odpowiedz
@git-push: pracodawca nie musi niczego podpisywać. Musisz mu skutecznie dostarczyć wypowiedzenie. Jeżeli w umowie masz kanały komunikacji i email wymieniony, to wystarczy wysłać mu email. Chyba, że masz zapis wskazujący w jaki sposób dostarczyć wypowiedzenie. List polecony za potwierdzeniem załatwia sprawę w 100%.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@git-push: powiedz że teraz włączasz nagrywanie dźwięku i wizji - włączasz filmowanie w telefonie, mówisz że z dniem takim k takim składasz wypowiedzenie i nara []
  • Odpowiedz
będzie chciał mi podpisać wypowiedzenia ?

@git-push: nie musi. Wystarczy ze mu doreczysz. Wpowiedzenie to wola jednej ze stron, z wyjatkiem "za porozumieniem stron".
  • Odpowiedz
@git-push: x razy rzucałem papierami raczej samo korpo ale nigdy nie dostałem potwierdzenia, jak piszą wyżej wystarczy dostarczyć i tyle elo. Nawet jak chcą się dogadać to mają msc lub 3 na przekonanie cię o cofnięcie wypo
  • Odpowiedz