Aktywne Wpisy
Vamyss +712
Ale jestem w-------y, prowadzę JDG jako ratownik medyczny. Chciałbym etat no ale niestety pogotowia w Polsce nie chcą ich tak łatwo rozdawać, a przynajmniej w moim regionie.
Ubrania robocze kupuje sam
Cały sprzęt - stetoskop, latarki diagnostyczne, latarki do pracy etc kupuje sam
Kursy
Ubrania robocze kupuje sam
Cały sprzęt - stetoskop, latarki diagnostyczne, latarki do pracy etc kupuje sam
Kursy

Unifokalizacja +86
#kpo wygląda na to, że będą kontrole i to takie po których będą odbierane środki jeśli ktoś przycwaniakował. Akurat jeśli chodzi o dotacje unijne to rząd może żądać zwrotu. To nie jest tak, że jeśli dotacja została przyznana to klamka zapadła.
W tej chwili nie mam na kogo głosować ale widzę jedną różnicę: przynajmniej obecni podali wiadomość publiczną żeby wszyscy się dowiedzieli i będą odbierać cwaniakom dotacje. Poprzednio grube miliardy
W tej chwili nie mam na kogo głosować ale widzę jedną różnicę: przynajmniej obecni podali wiadomość publiczną żeby wszyscy się dowiedzieli i będą odbierać cwaniakom dotacje. Poprzednio grube miliardy

"If penalty of crime is fine then the law only exist for lower class"
#antykapitalizm #anarchizm
źródło: comment_1623961853np0r9lxeW7ohSfWUNNycbo.jpg
Pobierz@Girl_Debord, @Gaku745: No chyba kpicie...
Patola na bezrobociu, złapana na szalonej jeździe po pijaku albo polityk z majątkiem "na żonę" mają płacić tyle co ktoś, kto uczciwie deklaruje zarobki za np. przekroczenie o 10+ na niezabudowanym
...albo, niech każdy dostaje tą samą pensję niezależnie co umie i ile pracuje i czy w ogóle pracuje - wtedy będzie fair, co nie?
Ja: Policja ma utrzymywać porządek, więc powinna nakładać kary proporcjonalne do zarobków i majątku (z oczywiście karą minimalną), bo mandat 100 zł dla milionera nie spowoduje że przestanie łamać prawo, co czyni je nieskutecznym.
Libki: HUURRR co dalej chleb też
@Girl_Debord: Milionerzy mają setki sposobów na unikanie płacenia podatków od dochodu, więc jaka jest twoja recepta na to, żeby tymi samymi metodami nie unikali mandatów? żadna... Przywalicie zmianą w obrotnych polaków, a zamiast sprawiedliwości będzie dojenie kasy i jeszcze większe podziały społeczne.
No i zawsze w tych przykładach przytaczacie milionerów, a nie Antka co robi na budowie i
@e_m_p: Jeżeli są milionerami, ale nie mają ani dochodów, ani majątku, to nie są milionerami xD
@patcie_deszcz: Wychowywać to sobie możesz dzieci w przedszkolu ewentualnie siebie. Mandat to pieniezna grzywna, i to pieniądze są rodzajem kary dla kazdego bo kazdy jest rowny 10zł miliardera jest warte tyle co twoje 10zł. Idąc tą idiotyczna logiką to biedni powinni dostawać wyższe kary wiezienia, bo ich czas jest mniej wart niż czas miliardera.
@e_m_p: Przecież mówimy ciągle o zasadności jednolitych kar finansowych. Alternatywy nie mają znaczenia, bo nie są elementem tematu o którym piszę.