Aktywne Wpisy
enterprize +132

karski +2
Wszedłem sobie sprawdzić tego całego ajemge1. Dobrze zrozumiałem, że gość jest na jdg i nie ma absolutnie żadnego pojęcia o płaceniu podatków?
#ajemge1
#ajemge1
Skopiuj link
Skopiuj link
Wykop.pl
- api gateway
- ze 2 lambdy
- dynamodb
- może sqs
Widzę że jest cała masa frameworków do tego (np Serverless framework, Chalice itd.) i troche nie wiem od czego zacząć, chciałbym żeby wszystko było spięte jako całość.
Macie jakieś tipy jak do tego podejść? Używacie czegoś konkretnego?
#cloud #naukaprogramowania
@srgs: wolałbym sie jednak awsa trzymać narazie, masz coś więcej o tym że azure sobie lepiej radzi bo chetnie bym poczytał
ogarniaja tez caly routing requestow wiec nie trzeba klikac jak w aws (juz kilka lat nie pracowalem z aws) + jest tam juz zaimplementowane security requestow
w sumie to piszesz tylko kod co cie interesuje i juz mozna jechac na proda
ode mnie w zespole sa tez osoby co bawily python + aws / azure i tez
Szczerze mówiąc bardziej miałem na myśli grupe tych frameworków do pisania serverlessowych appek, a terraform wydaje sie być troche czyms innym.
napiszesz coś więcej?
terraform za duzy kaliber na takie rozwiazanie?
czemu python z aws jest zły?
AWS bezapelacyjnie prowadzi w wyścigu natywnych apek cloudowych, cały ekosystem jest w miarę spójny i miło się z tym pracuje
Terraform ma inny cel - to jest cloud agnostic podejście, żeby nie lockować się na jednego dostawcę, w przypadku Serverlessa to nie ma żadnego sensu i w praktyce naprawdę bardzo bardzo rzadko się
Odniosę się:
no właśnie troche
źródło: comment_1626167117BHa51T2P4jnR5NR31fRTsR.jpg
PobierzCo do CDK, to tak naprawdę robi to samo co Serverless Framework, czyli transpiluje jakiś kod na CloudFormation, który