Wpis z mikrobloga

Mirki z #python #programowanie

Czego wypada się nauczyć o pajtonie żeby wejść w poziom średnio-zaawansowany i wyżej? Tzn nie wiem w sumie na jakim jestem poziomie. Troche se już w życiu pokodowałem w pythonie, tu jakieś skrypty, tam inżynierka, tam pisanie frameworków do testów, coś tam z webówki na django też było. I takich "początkujących" linijek kodu były już grube tysiące. Ale chciałbym wiedzieć co ogólnie wie o pythonie np. solidny mid/świeży senior w BI co kombinuje w databricks albo Head Software QA (samej stricte deweloperki raczej nie chcę się tykać w życiu) bo chciałbym się tego nauczyć. Jakie są zalety pythona wykorzystywane przez ludzi faktycznie ogarniętych w temacie??

Mam nadzieję, że wszyscy macie dziś dobry dzień. Miłego weekendu mireczki/mirabelki :3
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Poza umiejetnoscia pisania przejrzystego kodu ktory jest latwy w utrzymaniu (osobiscie lubie zasade: wylaczasz komputer na 3 miesiace, oglądasz ten kod i masz 30s na zrozumienie co on robi by komus go wytlumaczyc)
(polecam SOLID/KISS/12 factor apps/...)

zostaje sama wiedza domenowa.

Moze byc asynchronicznosc, moze byc wielowatkowosc, ale nie musi.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Blizerian: ja od siebie polecam na YouTube "kanał o wszystkim" i "Piotr Baja" - jednak naprzemiennie, bo obydwoje tłumaczą jedno dobrze drugie. Głównie z ich wiedzy nauczyłem się pythona na tyle żeby dostać pracę.
  • Odpowiedz