Wpis z mikrobloga

@atari_xd: mam ogromny problem z tym cardano. Moze troche fomo ale widze ze jakies tam projekty na tym powstaja (maja powstać - sporo tych ico jest) jest hype i troche sie zastanawiam czy nie powinienm w to wejsc.

No ale z drugiej strony to ile dowożą sugeruje ze to scam chyba najlepiej zorganizowany w calej historii crypto xD

Musze pogadać z kims mądrzejszym od siebie na ten temat tego projektu
  • Odpowiedz
@Niemamwiedzy: Coś tam w końcu dowiozą po tylu latach. Co nie znaczy że będzie to jakakolwiek konkurencja dla ETH czy innych platform. To nie problem odpalić smart kontrakty, znaczy dla Cardano problem, ale takich platform jest wiele. Problem to przyciągnąć deweloperów i płynność.
  • Odpowiedz
@atari_xd: przy takim marketingu i hypie to plynnosc nje powinna byc w dłuższej perspektywie problemem. Paczam na znajomych i widze ze czesc z nich rzuca sie jak poyebani na wszystko co ma jakikolwiek zwiazek z cardano.

Jeszcze nie udalo mi sie zagadac z nikim kto by w haskellu pisal wiec nie wiem jak to od strony technicznej bedzie wygladalo, w sensie czy nie okaze sie ze prog wejscia bedzie zbyt
  • Odpowiedz
@Niemamwiedzy: Bardzo trudno o płynność w DEXach, widać to na pancakeswap i innych platformach, gdzie masz slippage kilkanaście %, przecież to śmiech a nie giełda.

Ludzie którzy używaja dexów do kupowania krypto są kretynami.
  • Odpowiedz
@Niemamwiedzy: @atari_xd: dla czystej spekulacji uwazam, ze kupienie tego teraz i o----------e ulicy, ktora w koncu przyjdzie - jest jak najbardziej rozsadne. tanie to, wszystkie buzzwordy sie pojawiaja, bedzie wypompowane pewnie do tych kilku dolcow no i wtedy spust na chetnych na "nastepnego bitkonia".

z punktu widzenia technologii to jest gowno projekt z maniakiem na czele, nikt tego nie uzywa, nikt na tym nie pracuje, taki stan rzeczy
  • Odpowiedz
@ParisHowlett: bardziej mi chodzilo w te wszystkie projekty ktore powstaja wokol cardano i na ich blockchainie

Przy takich wzrostach jak pokazal kolega @atari_xd: ja w samym cardano nie mam czego szukac. Ale widze hype na to. Fo z kolei na bank pociagnie wszystkie projekty orbitujace wokol cardano niczym przegryw wokol loszki z tindera.
  • Odpowiedz
@atari_xd: wracajac do kalkulatora, rozumiem, ze beka z mojej wypowiedzi bo uznales, ze to jakie teraz mamy kapitalizacje to juz koniec, wiecej nie bedzie, zaden absurd sie nie wydarzy?

odwaznie, ja musze ci sie przyznac, ze staram sie czasem jak najmniej racjonalnie do tego wszystkiego podchodzic
  • Odpowiedz