Wpis z mikrobloga

@Konopiowe:

Dzisiaj o tym w jaki sposób C-D wpływa na działanie THC

Zapraszamy na nasz najnowszy wpis na instagramie :)

https://www.instagram.com/p/CP6N0iPMUGt/

#konopiowewiesci #witamywczasachkonopnych #wykopjointclub #thc #c-d #greenout #zdrowie #konopie #narkotykizawszespoko #m-------a #420 #ziola #waporyzacja #cannabis #skun #hemp #ziololecznictwo #botanika #suplementy #suplementacja
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LordYasha: Dla osób przyzwyczajonych do normalnego bogatego w THC zioła to trochę tak. Znamy jednak osoby którym to pomaga np na sen, poza tym jest to świetna alternatywa dla osób odstawiających marihuanę i świetne do wzbogacenia suszu który ma samo THC w celu lepszego ukierunkowania jego działania :D
  • Odpowiedz
@Konopiowe: Samo c-d bez thc ma maly wplyw na to co napisałeś jest wiele badań nan ten temat poczytaj, to tak jakby wsiasc do samochodu bez benzyny i chcieć nim jechać . Zreszta sam testowalem to na sobie. Jedyny pozytywny aspekt jaki widze to przy rzucaniu marihuany palenie tego co na dluzsza mete jest bez sensu.
  • Odpowiedz
@LordYasha:
Nie prawda, jest mnóstwo badań które potwierdzają zasadność stosowania samego C-D w leczeniu zaburzeń lękowych i bezsenności, akurat leczenie tych dolegliwości za pomocą kannabidiolu jest doskonale udokumentowane medycznie, chyba to ty powinieneś doczytać :)
Poza tym C-D jest również zarejestrowanym lekiem na epilepsje (Epidiolex), co samo w sobie oznacza, że musiało przejść w tym zakresie badania z podwójną ślepą próbą co jest złotym stantardem niezbędnym do rejestracji leku.
Oczywiście
  • Odpowiedz
@Konopiowe: Sa też badania które wskazują, ze a--------a dziala przeciwlekowo i antydepresyjnie a jednsk po "sebastianach" tego nie widać. Wiem, że na mnie nie działa i na innych też i tego się trzymam. Paliłem i zamiast do mieć lepszy sen spalo mi się gorzej
  • Odpowiedz
@LordYasha:
Palenie suszu C-D jest skrajnie nieefektywne bo większość substancji aktywnych się uszkadza a stężenia C-D są bardzo małe - rzędu 5 procent. Normalna m-------a ma minimum 15% THC przy czym efektywne dawki THC są kilkukrotnie mniejsze od efektywnych dawek C-D, zatem palenie jej ma sens. To może być powodem dlaczego nie odczułeś żadnego pozytywnego działania. Polecam przerzucić się na waporyzacje, jest kilkukrotnie bardziej wydajna lub po prostu zaopatrzyć się
  • Odpowiedz
@LordYasha:
C-D również. Przecież wysłałem Ci nazwe zarejestrowanego leku właśnie na padaczkę, możesz "poczytać" XD

No oczywiście jak nastawiasz sie na fazkę to będziesz zawiedziony działaniem. Ja mówie o leczeniu bezsenności i stanów lękowych. Przypominam - C-D nie jest psychoaktywne, a jest lobbowane bo najzwyczajniej w świecie działa i to dobrze.
  • Odpowiedz
@Konopiowe: Jest lobbowane bo można na tym gownie zarobić i taka jest prawda. Innymi narkotykami tez mozna leczyc a jakoś nikt nie robi z tego nagle biznesu. Możesz p-------c co chcesz, ja badalem to na sobie i nie było zadnych efektów. Z thc współgra to Lepiej niż bez
  • Odpowiedz
@LordYasha:
Epilepsja = Padaczka
Tak zgadzam się, ale na pewno C-D to nie jest placebo, jest potwierdzone badaniami.
W przypadku leczenia wszelkiego rodzaju bólów, spastyczności mięśni, chorób o podłożu zapalnym, o podłożu autoimmunologicznym itp to oczywiście - THC jest głównym lekarstwem a C-D się doskonale z nim łączy i wywołuje efekt synergistyczny, oba kannabinoidy wzmacniają się nawzajem.
W przypadku leczenia bezsenności i zaburzeń na tle lękowym ze względu na działanie
  • Odpowiedz
@LordYasha: Ja po dobrym mixie thc+ c-d miałem poprawiony humor i większą chęć do działania i nie tylko a po samym c-d mnie najwyżej gardlo boli albo mam lipny smak po olejku w gardle i tylr z działania usypiajacego
  • Odpowiedz
@LordYasha:
Każdego dnia się czegoś uczymy haha
Nie wierze, że nie spało Ci się lepiej, chyba, że to nie był dobrej jakości susz i szczerze mówiąc nigdy nie próbowałem tego palić bo szkoda mi zdrowia. No C-D nie jest psychoaktywne a raczej można nawet powiedzieć że jest anty-psychoaktywne. Może nie masz też problemów z bezsennością i dlatego tego tak nie odczuwasz. Ja mam i po dwóch vapcapach dobrego suszu C-D
  • Odpowiedz