Wpis z mikrobloga

czesc, planuje ktos jechac do holandii pod koniec czerwca/poczatek lipca? bede pierwszy raz emigrowal, ale na stale.

na razie zbieram pieniadze na wyjazd (chce wziac ze soba 200-300 euro) wiec nie mam upatrzonej pracy, chcialbym zaczac dzwonic jak na pewno bede mial kase.

Bylby ktos chetny? jestem z #slask wiec stamtad bede wyjezdzal.

23 lata, pije okazjonalnie, pale szlugi, zielsku nie odmowie (raz na jakis czas)
nie mam zadnych uprawnien, jade do prostej pracy. na miejscu mam zamiar wyrabiac kursy badz uprawnienia, zeby nie tkwic cale zycie w gownorobocie.
znam angielski na tyle, zeby sie dogadac, nje mam problemow z zroxumieniem co kto do mnie mowi.

we dwojke raxniej, dlatego jesli ktos jest chetny niech pisze, mozemy sie troche poznac dla pewnosci i bezpieczenstwa przed wyjazdem.

#holandia
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aleksander_wiktor_dawid wszystko spoko ale 200 czy 300€ to zdecydowanie za mało jak nie masz pracy. Pozbieraj i weź przynajmniej te 700€ i 100€ schowaj sobie jak by ci się nie udało ja powrót.

600€ wystarczy na miesiąc życia na stancji.
  • Odpowiedz
@aleksander_wiktor_dawid wszystko spoko ale 200 czy 300€ to zdecydowanie za mało jak nie masz pracy. Pozbieraj i weź przynajmniej te 700€ i 100€ schowaj sobie jak by ci się nie udało ja powrót.

600€ wystarczy na miesiąc życia na stancji.

@Wykop24h: Wystarczy jeśli tylko żresz i żyjesz i to podstawowe produkty w najniższych cenach, bieganie za robotą, chodzenie do roboty to też koszt bo musi sobie zrobić śniadanie, picie,
  • Odpowiedz
@suqmadiq2ama: nie ukrywam, ze moja obecna robota jest slabo platna wiec te 300e bedzie dla mnie maksimum. wyplaty sa cotygodniowe wiec powinno mi starczyc, fajki moge sobie odpuscic na 2 tyg, zielsko badz alko rowniez. czytalem, ze za stancje agencja sama zabiera po pierwszych tygodniach, wiec te moje 300 powinno starczyc na ubezpieczdnie i jedzenie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@aleksander_wiktor_dawid: mi na jedzenie idzie około 100€ na tydzien tylko że ja gotuję tylko dla siebie i nie odmawiam sobie paczki chipsów albo lodów Ben&Jerry
A dieta za 50€ na tydzień to chyba codziennie inna pizza z sklepu z zamrażarki ( )
  • Odpowiedz
  • 0
@aleksander_wiktor_dawid musisz wziąć jeszcze pod uwagę wyrobienie numeru podatkowego zwykle agencje zabierają ludzi do urzędu po kilku tygodniach(mnie przez 6 nie zabrali to pojechałem sam). Do momentu wyrobienia numeru podatkowego żadna agencja Ci nie wypłaci pieniędzy bo by złamała prawo.
  • Odpowiedz