Wpis z mikrobloga

@yam-jan: w porównaniu do onuc Niemcy byli o wiele bardziej rozwiniętym i cywilizowanym krajem, gdybyśmy w odpowiednim momencie zdecydowali się na wspólny masz z Niemcami na czerwone onuce, coś takiego jak PRL, jak silne ZSRR nigdy by nie powstało
  • Odpowiedz
@yam-jan: wojna była to uniknięcia, wystarczyło urfa jego mać iść z Niemcami na związek radziecki !!!!

Prawda jest taka że gdyby nie usa i wielka Brytania ruskie nigdy by się nie podnieśli po czerwcu 41 roku, w sposób fizyczny e powstaniu ZSRR pomógł Churchill i Roosevelt, tym samym przyczynili się oni do osłabienia pozycji Polski na wschodzie na rzecz silnego mocarstw
  • Odpowiedz
@printHelloWorld: Trzeba było mieć mniejszą ale nowoczesną armię, taką by się móc obronić.
Niemcy tak jak i Rosjanie, mieli jeden plan który razem koordynowali na spotkaniach NKWD i Gestapo po 1939 roku.

A teraz czym zajmuje się Kaczyński? Zwierzęta futerkowe, normalnie ja #!$%@?, afera na cały sejm, mało się koalicja nie rozleciała... Potem aborcja i zmuszanie kobiet by rodziły zdeformowane płody...

Zaś 'nowoczesna' armia to 13 i 14 emerytura by kupować
  • Odpowiedz
@yam-jan: a czy ja ci mówię że teraz jest dobrze, napisałem ci tylko że przed 1935 r była możliwość wspólnego ataku na ZSRR, i to osłabiony ZSRR po przeprowadzonej czystce przez Stalina, wybił ponad połowę swoich oficerów, była szansa, ale woleliśmy Ruskich niż Niemców.
  • Odpowiedz
@printHelloWorld: Nie wiem co za nonsensy piszesz, skoro to był pierwotny plan ataku na Niemcy, które zaczęły sie militaryzować.

Natomiast idiotyzmy o osłabieniu Rosji w wyniku czystek w armii były podstawą do całkowitej porażki na wschodzi, gdzyż wierzono w to jak w objawienie, a co było absurdem,
  • Odpowiedz
@yam-jan: boże... Na przełomie roku 34/35 Warszawę odwiedził MSZ III Rzeszy z propozycją wspólnego ataku polski i Niemiec na ZSRR który nie wiem jak można o tym zapominać był osłabiony po czystkach Stalina.

Wojna była to wygrania, Piłsudski stanowczo się sprzeciwił mówiąc. Ty piszesz jakieś bzdury bez ładu i składu ciężko się to czyta serio. Mirek zmień się !!
  • Odpowiedz
Właściwie nie dawno ciepło o łukaszence wypowiadali się politycy z pewnej partii w polsce. O zgrozo ta partia jest pro-amerykańska i anty-europejska i o dziwo ( ͡° ͜ʖ ͡°) anty-rosyjska
  • Odpowiedz
@yam-jan:

Na samym początku przede wszystkim Bolszewizmu !!! jeszcze przed objęciem władzy w Niemczech przez NSDAP wysnuwano liczne pomysły współpracy z Polakami przeciwko związkowi sowieckiemu. Z tego co wypisujesz że znasz historię tylko od 1 wrześnie 1939 roku nic przed tym, i może trochę po tym. WSTYD !!!!

Przede wszystkim Bolszewizmu na samym początku bolszewizmu !!!! potem gdy współpraca ze wschodnimi Słowianami była nierealna, zmieniono narrację anty- słowiańska !!! tylko o
  • Odpowiedz
jeszcze przed objęciem władzy w Niemczech przez NSDAP wysnuwano liczne pomysły

@printHelloWorld: Wysnuwano wszelkie możliwe pomysły, po co zyjesz bajeczkami jakie inni ci opowiadają?
Antypolska ideologia niemiecka to podstawa XIX wiecznej ideologi prusko-niemieckiej, Hitler niczego nowego nie wymyślał .

Po drugie, co mnie ma obchodzić coś przed dojściem Hitlera do władzy gdy temat jest o polityce nazistowskich Niemiec?
Ideologia nazistowska była znana wszystkim dookoła, jej podstawą to uznanie Polaków za podludzi
  • Odpowiedz
@yam-jan: uwierz mi że twoje bzdury ciężko komentować. Jakie jest clue twoich wzwodów intelektualnych bo nie za bardzo łapie.

W moim odczuciu druga wojna światowa była do uniknięcie. U ciebie w twoim nieładzie składniowym ciężko cokolwiek dostrzec.
  • Odpowiedz