Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +247
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1045
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Rozetniesz sobie nogę, dostajesz od ordynatora silny antybiotyk i po trzech miesiącach masz pogrzeb. To wszystko mając na karku 2x lat. Dobry przykład jak niebezpieczne potrafią być leki i dlaczego zawsze trzeba sprawdzać lekarzy.
A mój rodzinny przepisywał mi ten syf na błahostki w stylu zapalenie gardła. Nawet słowem nie poinformował o możliwych ubokach. Znalazłem info przypadkiem szukając materiałów o farbach ( ಠ_ಠ)
#antybiotyki #leki #lekarz #medycyna no i #malarstwo #sztuka bo autor prowadził bloga na ten temat. Na oko prace miał fajne choć znawcą to ja nie jestem
Komentarz usunięty przez autora
Niestety jest przyzwolnienie społeczne. Przykład mamy powyżej - gość zabił się sam więc jest tylko sobie winny, a to że stał się wrakiem i kaleką
@marecki22: Ale wiesz, ze w przypadku zaszycia szmaty w brzuchu chirurg jest w 99% przypadków winny tylko na papierze, bo od liczenia i stwierdzenia "ok, wszystko jest ok, można zamykać" na bloku jest zupełnie ktoś inny?
@marecki22:
Nie ma leków absolutnie bezpiecznych. Po prostu nie ma. Tak samo każdy zabieg, każda procedura ma jakieś ryzyko, często rzadkie lub bardzo rzadkie typu 1 na 100 000, ale zawsze jest. Dlaczego? Organizm ludzki nie jest maszyną i w końcu ktoś może zareagować zupełnie inaczej na ten sam zabieg/tę samą substancję, która była nieszkodliwa w przypadku 99,99% innych pacjentów. Nie da się