Wpis z mikrobloga

Jaki byście polecili monitor? Moje wymagania:
- 27 cali
- Rozdzielczość WQHD
- FreeSync z Gsync Compatible (pod RTX) P.S. Używam synchronizacji pionowej na obecnym i ta funkcja to priorytet.
- Odświeżanie 75-144Hz (z tego zakresu)
- Matryca coś co będzie lepsze od AMVA (IPS?)
- Szeroka paleta złącz (DP, HDMI, DVI)
- Możliwość montażu VESA 100x100
- Cena do 1500zł chyba, że warto dopłacić
- Preferencje? Używam iiyama i jestem zadowolony.

Wszystko to wiadomka pod gry.
#pcmasterrace #komputery #monitory #gry #pytaniedoeksperta
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CrisPell: Nie sądzę żebyś w cenie do 1500 zł znalazł monitor, który spełni te wszystkie wymagania. W zeszłym roku szukałem czegoś przystępnego cenowo co ma: 27 cali, rozdziałkę WQHD i obsługuje Gsync Compatible. Padło na ten model: Dell S2721DGF. Korzystam z niego ponad pół roku i generalnie jestem zadowolony, przeszkadza tylko słaba czerń.
  • Odpowiedz
Cena do 1500zł chyba, że warto dopłacić

@CrisPell: Dopłać 300 zł i bież 165hz Dell S2721DGF. Nie ma co się rozmieniać na drobne. Nic lepszego w tej kasie nie znajdziesz. Następny monitor warty dopłaty to ewentualnie MSI Optix MAG274QRF-QD - ale to raczej koło 2300 zł.
  • Odpowiedz
Korzystam z niego ponad pół roku i generalnie jestem zadowolony, przeszkadza tylko słaba czerń.

@Desolator: Mam ten monitor i nie powiedziałbym, że czerń jest słaba. Tzn nie mam porownania z panele VA bo takiego nigdy nie miałem.
Wcześniej miałem zwykłego dellowego IPS. Wg testów moj stary IPS miał kontrast 1100:1. Now dell na nano ips ma jakieś 700/800/900/1 (ponoć wersja na Europę, czyli z literką A ma trochę lepszy kontrast
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Szczerze ceny powalają jeśli ma być oficjalny Gsync. Znajdzie się coś co widnieje na nieoficjalnych listach i ma tylko freesync, a działa z rtx przy tym przede wszystkim jest tańsze?
  • Odpowiedz
Szczerze ceny powalają jeśli ma być oficjalny Gsync. Znajdzie się coś co widnieje na nieoficjalnych listach i ma tylko freesync, a działa z rtx przy tym przede wszystkim jest tańsze?

@CrisPell: Są 2 rodzaje Gsynca. Pierwszy to g sync compatible, czyli freesync na, którym bez problemu uruchomisz Gsynca i nie będziesz miał problemów. Dział to w zakresie od 44 fps zdaje się. Takie coś ma np. wspomniany przeze mnie Dell.
Drugie
  • Odpowiedz