Wpis z mikrobloga

Czym się łatwiej jeździ dużą ciężarówką na kat C czy ciągnikiem z naczepą..
I czy to się w ogóle jakoś specjalnie różni?
Na początek lepiej zrobić #prawojazdy kat C i nabrać doświadczenia czy od razu pierwsza praca na C+E ?

#bekaztransa #zycietruckera
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LonNon Dawaj od razu na C+E. Ja zrobiłem prawko, znalazłem pracodawcę i pojechałem w dwie trasy na Hiszpanie z jakimś starym kierowcą. W trzecią pojechałem już sam. O mało bym się nie zesrał ze strachu, ale warto było.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@LonNon: solówką zdecydowanie łatwiej
co do różnicy naczepa vs. przyczepa to większość mówi że naczepą jest znacznie łatwiej manewrować
  • Odpowiedz
@LonNon: miałem rok prawko b i jeździłem do biedry po chipsy tylko, zrobiłem od razu ce, dwie trasy z grubym trollem i trzecia już sam na Szkocję, takiej szkoły życia to nie miałem nigdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Tony76: u Niemca średnio 10h dziennie na bdfach, reszta dnia do prywatnej dyspozycji. Po 12 dniach w trasie, 9 w domu, żyjesz jak człowiek. Robiąc dzień w dzień po 12h na dystrybucji z jedynie urlopem do wolnego i pewnie od najniższej płaconym to w pół roku można stracić chęć do życia, jeszcze to pewnie za 2x mniejsza kasę
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@absoladoo: Panie, ja pierwszy kurs co dam robiłem do Hiszpana to mi się navi przestawiła na osobówkę, czego jeszcze wtedy nie wiedziałem.
Ponad godzinę bujałem się po Barcelonie między blokami
  • Odpowiedz