Wpis z mikrobloga

Kolejne problemy. #hbogo ustawiło sobie właśnie geoblokadę. Jak mi śmigało pięknie w #uk tak już nie smiga.
Zainstalowałem ProtonVPN #vpn, całe 5 ojro wybuliłem za pierwszy miesiąc. Ustawiłem Polszę. Wszystko hula, internety śmigają, IP pokazuje lokazlizację w PL a HBO jak zablokowali tak dalej zablokowane :/
Ktoś coś?

Z HBO GO korzysta zarówno rodzina w PL jak i czasem ja w UK. Mirko help! ( ͡° ʖ̯ ͡°) #kiciochpyta
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GregPelka: Więkoszość strony typu prime/hbo/netfilx ma już blokady na większość vpnów. Jedyne rozwiązanie to chyba znaleźć jakiś mało popularny vpn na który tej blokady niema, może znajdziesz jakieś info w necie. Albo jak ktoś wyżej pisał postawić własnego ale to też koszty
  • Odpowiedz
@ruum: @Xaarkes2: @czeskiNetoperek: @TSoprano: Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Poczekam trochę, zobaczę czy się sytuacja z VPN zmieni. Jak nie to rozważę postawienie swojego. Wkurzające, bo nie oglądam praktycznie wcale HBO Go. Trzymam dla rodziny. I raz na ruski rok jak mnie najdzie ochoto to 'niet!' Nie możesz :P
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@GregPelka :
Na routerze który dostałeś od swoje ISP ustaw jakiś globalny DNS np Google albo OpenVPN.

Miałem dokładnie takie same problemy z innym VPN i oni mi to poradzili. Od tamtej pory wszystkie strony z geoblokadami obchodzę z użyciem tego VPNa
  • Odpowiedz