Wpis z mikrobloga

@Dambibi: Ja nie wiem co to za bocian, ale zwierzęta nie wyrzucają swoich dzieci dopoki nie podrosną, a jak urodzi sie chore i samo nie odleci to zaczyna je atakowac. Zwierzęta maja insykt macierzynski tylko do odpowiedniego etapu rozwoju później je zostawia
  • Odpowiedz
Wiem że się wiążą na całe życie a jak jeden umrze?

@Rolnikt: Wtedy znajduje nową partnerkę. To, że bociany bezwzględnie tworzą pary na całe życie to w sporej części mit. To by było ewolucyjnie kompletnie nieuzasadnione.
Jeśli dany osobnik np. zgubi się podczas przelotu albo z jakichś innych powodów nie trafi za swoim partnerem do zeszłorocznego gniazda np. w wyniku zranienia, ten też po prostu znajdzie sobie nowego.

Ja nie wiem
  • Odpowiedz
@Azja_Tuhajbej: Niektóre zwierzęta napewno( w końcu i człowiek pochodzi od zwierząt i jest pewne że część uczuć tworzyła się przez miliony lat ewolucji), co zostało udowodnione, typu słoń, szympans, świnia, krowa czy wilk etc. Aczkolwiek dowody mamy głównie dla zwierząt wyższych i żyjących w stadzie. Czy bocian posiada coś w tym rodzaju, bo to że to nie jest napewno 100 procnetowy poczucie żalu i straty jak u człowieka, nie wiemy.
  • Odpowiedz
czego chcecie od Julek i brajankow wychowanych na tiktoku którym w żyłach zamiast krwi płynie monsterek? Oni się dopiero dowiedzą w wieku 18 lat jak bardzo są niepotrzebni i nieudolni jak pracy zaczną szukać. Oni nie wiedzą jakimi prawami rządzi się natura

@zalogowany_jako: Sugerowanie, że wśród tych debili dominują "julki i brajanki", a nie podstarzałe Janusze i Grażynki xD
No ale każda okazja do dowartościowania się jest dobra
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Elaviart: w sumie patrząc na ludzkość to żeby nie rozwój medycyny też najsłabsze czy najbardziej chore osobniki nie przeżywałby i nie miały jak przekazać dalej swoich słabych genów. Wtedy tag przegryw by nie istniał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Rolnikt: Tag przegryw istniałby tak czy siak, bo sednem s----------a jest frustracja seksualna i samotność, których podstawy leżą prawie zawsze w psychice i charakterze, a nie fizycznych warunkach.
  • Odpowiedz
@Rolnikt: Jasne, że tak, to pospolity mechanizm relatywizacji s----------a. Większość niskich, grubych i mających zakola nie ma problemu ze znalezieniem partnerki/partnera.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Elaviart: dokładnie ale przygrywa i tak powiedzą że to przez ich wygląd albo że to wina kobiet ¯\_(ツ)_/¯ jesteś gruby zawsze możesz schudnąć iść na siłkę przypakować, wiadomo na wzrost nie ma rady a co do zakoli to można brać środki, zmiana fryzury + broda albo zbierać na przeszczep ale lepiej jakimś black pillem czy C--j wie czym spamic i obwiniać cały świat poza soba
  • Odpowiedz
@makaronzjajkiem: Źródłem na temat budowy i aktywności kresomozgowia będzie każdy podręcznik czy Wikipedia.

Może jeszcze powiesz, ze ryby nie czuja bólu

Dlaczego miałbym tak mówić? Posiadają odpowiednie receptory wywołujące bodziec, można się jedynie zastanawiać czy to zwyczajna sucha informacja czy silny dyskomfort anologiczny do naszego bólu. To drugie nie wydaje się prawdopodobne
  • Odpowiedz