Wpis z mikrobloga

@FilipKarol: to ledwo przebiło 57zł. Żeby się jarać musielibyśmy zobaczyć tam przez kilka dni szóstkę z przodu. Już odbijało się od tego poziomu kilka razy i zapewne tym razem tez tak bedzie ;/
  • Odpowiedz
@widmo82: póki inflacja jest wysoka i ceny produktów rolnych rosną możemy liczyć, że kurs tu będzie rósł. Myślę, że w pół roku ma potencjał dojść do 150zł, jeśli raporty będą ok to wszystko zależy od popularności tej spółki. Pewnym ryzykiem jest to, że to spółka ukraińska, więc jeśli ropa urośnie na tyle wysoko, że Putin będzie mógł zacząć spokojnie szaleć to może być na Kernelu cienko ;)
  • Odpowiedz
@widmo82: wycenę robię na podstawie aktualnych wskaźników, przy założeniu, że wyniki finansowe będą stałe w czasie. W fazie ożywienia cyklu koniunkturalnego traktuje to jako najniższa cena do jakiej spółka powinna dojść. A dlaczego 150zł? Wskaźnik C/Z wynosi 3,6. Historyczne dane pokazują, że opłaca się inwestować w spółki ze wskaźnikiem C/Z poniżej 10. Czyli jeśli cena skoczy tak aby wskaźnik C/Z wyniósł 10 to będzie ona wynosić ok. 150 zł. I
  • Odpowiedz
@FilipKarol: C/Z 10 na spółkę Agro do tego na Ukrainie. Good luck. Jasne, że te 57zł aktualne to żart ale jak będzie 70-75 to będzie dobrze

@widmo82: ja to sprzedałem już dawno, kupiłem po 55,40 i sprzedane po 55,50 xDDD szkoda gadać. To samo miałem z Newagiem. Takie nieruchliwe papiery to są.
  • Odpowiedz