Aktywne Wpisy

Gh0st +61
źródło: 1000001394
Pobierz
MonazoPL +68
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji dajemy znać, że na Monazo właśnie ruszyła R E W E L A C Y J N A oferta od banku Citi
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji dajemy znać, że na Monazo właśnie ruszyła R E W E L A C Y J N A oferta od banku Citi
źródło: apple watch se 3 citi monazo
Pobierz

mam coś takiego: zwykły model
Userzdjango.contrib.authi modelProfile, który ma usera jakoForeignKeyclass Profile(models.Model):user = models.ForeignKey(User, related_name='profile')
# ofc jakieś inne pola tutaj
mam też model
Activity, który maForeignKey(User), ale nie ma polaProfilei teraz próbuję zrobić zagnieżdżony serializer:class ActivitySerializer(ModelSerializer):user = UserSerializer()
profile = ProfileSerializer() # tutaj jest mój problem, chciałbym na podstawie Usera pobrać Profile
class Meta:model = Activity
fields = ('id', 'user', 'profile')
Chciałbym się jakoś dostać do profilu w tym serializerze i nie mam pojęcia, jak to zrobić. Czy ktoś z was wie?
Komentarz usunięty przez moderatora
Meta'Activity' object has no attribute 'user__profile'.https://docs.djangoproject.com/en/3.2/topics/auth/customizing/#substituting-a-custom-user-model
@Tank1991: udało się bardzo pokrętną metodą xD
class ActivitySerializer:profile
@zwei: jup, zaćmienie miałem :D