Kiedyś waliłem wódę i browary żeby ukryć swoją #depresja i #stanylekowe pomagało ale na krótsza metę i ogólne zdrowie podupadło! Poranny kac, spuchnięta czerwona morda rewolucje żołądkowe w postaci wodnej kac kupy x 5. Całe szczęście udało się wziąć za siebie! Poszedłem do #psychiatra i #psychoterapia i tak drodzy koledzy i koleżanki już 2 miesiące bez alkoholu! Stany lękowe mijają! Widzę ogromną poprawę jakości życia! To jeszcze nie jest to co chciałbym osiągnąć ale samo wyjście do sklepu czy w ogóle na dwór sprawia mi ogromną radość! Mogę normalnie rozmawiać z ludźmi, spotykać się z nimi i wszystko jest okej! Wybrałem między alkoholem a zdrowiem!
Nie poddawajcie się! Życie jest przeżywania a nie wegetowania! Nie ciągnie mnie juz do alkoholu. Jak #chcepogadac to zapraszam do rozmowy.
@PachneImbirem sport to ja uprawiam od dziecka. Ale rzeczywiście tak mówią. Czasem chciałbym, żeby z raz poczuli się tak jak ja się czuję. Myślę że wtedy byłaby inna rozmowa.
@JonBonesBlachowicz ja poszedłem do lekarza z problemem czysto lękowym. I powiedziałem że a-----l pomaga mi w tym. Gadka była krótka. Dajemy leki, a-----l na bok. Jak chcesz być zdrowy to bez alkoholu. I tyle.
@krzychu_kadetem_tera: Ja sam chciałem xd bo już za długo byłem w ciągu. Takim codziennym pół roku. A takim przerywanym to od 15 roku życia do 23 r życia. Potem wracałem do ciągów aż tak w wieku 26 lat stwierdziłem, ze ja ten a-----l to najczęściej wlewam w siebie na siłe. Teraz mam 31 i tylko się z biegiem czasu utwierdzam, że nie mam problemu z alkoholem.
@krzychu_kadetem_tera: Fajnie, że chcesz pomóc itd. Myślę, ze znalazłoby się tu trochę osób, które dałoby się naprostować samym odstawieniem używek. Ja niestety do takich nie należe. Żebyś nie myślał, że Cie krytykuje. Zawsze prosy, za chęć bezinteresownej pomocy.
Nie poddawajcie się! Życie jest przeżywania a nie wegetowania! Nie ciągnie mnie juz do alkoholu. Jak #chcepogadac to zapraszam do rozmowy.
#oswiadczenie #zalesie #przegryw
Moze uda mi się pomóc ;)
@krzychu_kadetem_tera:
I z dwumiesieczna abstynencja chcesz sie za pomaganie brac, jeszcze dobrze sam nie odparowales. XD