Aktywne Wpisy

stuparevic +411
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Blackhorn +188
Tak jak kiedyś Rzeczpospolitą zniszczyli janusze szlachcice co doprowadziło do rozbiorów, tak dzisiaj zniszczą ją janusze pciembiorcy co masowo sprowadzają sobie niewolników z afryki, azji i ameryki pd. żeby tylko nie musieć płacić więcej Polakowi rodakowi. Niedługo ten kraj stanie się całkowicie jałowy. Korposzczury zastąpi SI, a kolchozników ciapaci. Swojego przemysłu, know how ani skutecznych startupów nie mamy. O januszach deweloperach budujących klatki dla polaków nawet nie wspominam. A jak już będziemy

@Kozajsza: Wg mnie ma tutaj dużo racji. Te pieniądze zostałyby przeżarte i musiałby przyjść ktoś naprawdę uczciwy i chwycić za mordy potencjalnych złodziei, żeby to wypaliło.
@Kozajsza: Nie tylko. W sprawnym państwie z usługami publicznymi dobrej jakości oraz sensownym bezpieczeństwem socjalnym trudniej zachować tradycyjno-konserwatywny model społeczeństwa. Także konserwatyzm i krzyż w mózgu jest powodem, żeby państwo
@El3xetor: To akurat niemożliwe bo Jasio jest ewidentnie jeszcze z 3 poziomy głupszy (wiem, wydaje się niemożliwe, ale jednak )
W skrócie: badają wszystko, od A do Z (ilość karetek na mieszkańców, ilość zgonów na raka, długość w oczekiwaniu do lekarza itd itp, Wszystko!)
Czytałem wnioski dotyczące Polski. Generalnie:
- autorzy raportu nie mogą zrozumieć, dlaczego w kraju, gdzie tak DUZO! środków wkłada się w SZ, SZ ledwo funkcjonuje
- wszystkie dziedziny/analizowane
Wręcz przeciwnie - zgadzam się. Jestem po prostu w szoku że to on taką tezę postawił. To tylko pokazuje jak wielkim cynikiem jest Sławuś, który pewnie nawet nie wierzy w głupotki o niskich podatkach i prywatnej służbie zdrowia, a