Wpis z mikrobloga

W ogóle to jest chyba mój ulubiony fragment z całego wywiadu z Mentzenem.

EJ NEUROPKU DRUGI DZIEŃ EBEB... STFU

No bo te katolskie bajdurzenie o obrażaniu boge było w sumie oczywiste. Każdy koneser polskiej patoprawicy wie że wszyscy bez wyjątku mają tam katolicki gwóźdź w głowie. To już było, zdarta płyta, sztum za obrażanie boge, samobójstwa dzieci LGBT? Lol, ich problem nie?

W poniższym fragmencie Sławek zauważa - kraje jak Szwecja czy Holandia mają wysokiej jakości usługi publiczne, bo mają wyższe podatki i dochód, więc więcej kasy przeznaczają na np. ochronę zdrowia. Dlaczego więc Sławek nie proponuje takich rozwiązań w Polsce? Korwin powiedziałby volenti non fit injuria lewaku, celem życia nie jest przeżycie. Sławek jednak zauważa że Polska jest po prostu niesprawna i nawet jak dasz więcej kasy, to dalej będzie niesprawna. W skrócie - Sławek po prostu uważa że Polacy to debile, którzy nie potrafiliby zbudować czegoś dobrego nawet gdyby mieli na to pieniądze.

To jest świeże. Zawsze myślałem że konfederaci nie chcą podatków bo z natury się brzydzą nimi i instytucjami publicznymi. Sławek jednak zauważa że są kraje gdzie te instytucje działają, ale w Polsce by to nie przeszło.

Muszę przyznać że tego się nie spodziewałem XD

#bekazprawakow #neuropa #konfederacja #kanalsportowy #polityka
Kozajsza - W ogóle to jest chyba mój ulubiony fragment z całego wywiadu z Mentzenem.
...
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W skrócie - Sławek po prostu uważa że Polacy to debile, którzy nie potrafiliby zbudować czegoś dobrego nawet gdyby mieli na to pieniądze.

@Kozajsza: Mówimy o narodzie który sprzedał swoją godność za 120 euro miesięcznie, dla którego największym argumentem za rządzącą partią jest "bynajmniej b-------m dały", narodzie który do szczepień zachęca się loterią xD
Masz jeszcze wątpliwości?
  • Odpowiedz
@Kozajsza: Za krótki fragment oglądałeś, bo on chwilę po tym tłumaczył, to czego nie rozumiesz. Mianowicie wskazywał, że w tych krajach administracja publiczna jest dalece bardziej sprawna od tego co mamy w Polsce, dlatego też jak wydają więcej to i usługi działają, a samo dorzucenie do dziurawego worka (kiepska administracja) nie ma sensu.
  • Odpowiedz
@Kozajsza Polska za bardzo chciała przeskoczyć etap brutalnego kapitalizmu, do etapu i poziomu życia zachodnich krajów. Z niesprawnymi, zbiurokratyzowanymi usługami publicznymi próbujemy dopompować w nie pieniądze, co powoduje jedynie przeżarcie kapitału. Gdyby robić to rozważnie, budować system od podstaw to mogłoby to wyglądać inaczej.
Prywatyzaja służby zdrowia moim zdaniem negatywnie odbiłaby się na ogólnym zdrowiu Polaków. Usługi medyczne co prawda byłyby na wyższym poziomie (jednak mniej dostępne), a funkcjonowanie jednostek medycznych
  • Odpowiedz
@El3xetor: Symetryzm? Czy ja wiem? Może jakby tam przyszedł np. Zandberg czy Spurek to możnaby mówić o jakimś zestawieniu i rewanżu, taki Gonciarz czy Jaś Kapela niezupełnie są przedstawicielami/awatarami lewicy, bo Gonciarz ma jedynie poglądy lewicowe które w danej chwili mu służą, a Kapela choć jest z tego środowiska i ma wg mnie dość szkodliwe bądź bzdurne poglądy (np. jeżeli chodzi o prawa do własności), to nie podejmuje decyzji politycznych,
  • Odpowiedz