Aktywne Wpisy

sylwke3100 +2
Ile mieście lat jak pierwszy raz wyjechaliście choćby na jeden dzień za jakiekolwiek granicę?

Mireczki mam pytanie. (Nie będę ściemniał, że jestem tu z wami od dawana bo nigdy na oczy wykopu nie widziałem ) A sprawa jest taka. Uratowałem przed oddaniem na elektroniczny złom dwa garaże pełne...
źródło: Screenshot 2024-08-30 at 03.01.57
Pobierz

EJ NEUROPKU DRUGI DZIEŃ EBEB... STFU
No bo te katolskie bajdurzenie o obrażaniu boge było w sumie oczywiste. Każdy koneser polskiej patoprawicy wie że wszyscy bez wyjątku mają tam katolicki gwóźdź w głowie. To już było, zdarta płyta, sztum za obrażanie boge, samobójstwa dzieci LGBT? Lol, ich problem nie?
W poniższym fragmencie Sławek zauważa - kraje jak Szwecja czy Holandia mają wysokiej jakości usługi publiczne, bo mają wyższe podatki i dochód, więc więcej kasy przeznaczają na np. ochronę zdrowia. Dlaczego więc Sławek nie proponuje takich rozwiązań w Polsce? Korwin powiedziałby volenti non fit injuria lewaku, celem życia nie jest przeżycie. Sławek jednak zauważa że Polska jest po prostu niesprawna i nawet jak dasz więcej kasy, to dalej będzie niesprawna. W skrócie - Sławek po prostu uważa że Polacy to debile, którzy nie potrafiliby zbudować czegoś dobrego nawet gdyby mieli na to pieniądze.
To jest świeże. Zawsze myślałem że konfederaci nie chcą podatków bo z natury się brzydzą nimi i instytucjami publicznymi. Sławek jednak zauważa że są kraje gdzie te instytucje działają, ale w Polsce by to nie przeszło.
Muszę przyznać że tego się nie spodziewałem XD
#bekazprawakow #neuropa #konfederacja #kanalsportowy #polityka
@Ordo_Publius: 1655–1660 a było tak blisko ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Kozajsza: Mówimy o narodzie który sprzedał swoją godność za 120 euro miesięcznie, dla którego największym argumentem za rządzącą partią jest "bynajmniej b-------m dały", narodzie który do szczepień zachęca się loterią xD
Masz jeszcze wątpliwości?
Komentarz usunięty przez autora
Prywatyzaja służby zdrowia moim zdaniem negatywnie odbiłaby się na ogólnym zdrowiu Polaków. Usługi medyczne co prawda byłyby na wyższym poziomie (jednak mniej dostępne), a funkcjonowanie jednostek medycznych
https://www.wykop.pl/wpis/57855009/zupelnie-nie-rozumiem-neuropkow-dlaczego-marnowali/
@Kozajsza: Bo mieliśmy 45 lat komuny w porównaniu do zachodniej Europy.
Komentarz usunięty przez autora