Aktywne Wpisy

sylwke3100 +2
Ile mieście lat jak pierwszy raz wyjechaliście choćby na jeden dzień za jakiekolwiek granicę?

Mireczki mam pytanie. (Nie będę ściemniał, że jestem tu z wami od dawana bo nigdy na oczy wykopu nie widziałem ) A sprawa jest taka. Uratowałem przed oddaniem na elektroniczny złom dwa garaże pełne...
źródło: Screenshot 2024-08-30 at 03.01.57
Pobierz

EJ NEUROPKU DRUGI DZIEŃ EBEB... STFU
No bo te katolskie bajdurzenie o obrażaniu boge było w sumie oczywiste. Każdy koneser polskiej patoprawicy wie że wszyscy bez wyjątku mają tam katolicki gwóźdź w głowie. To już było, zdarta płyta, sztum za obrażanie boge, samobójstwa dzieci LGBT? Lol, ich problem nie?
W poniższym fragmencie Sławek zauważa - kraje jak Szwecja czy Holandia mają wysokiej jakości usługi publiczne, bo mają wyższe podatki i dochód, więc więcej kasy przeznaczają na np. ochronę zdrowia. Dlaczego więc Sławek nie proponuje takich rozwiązań w Polsce? Korwin powiedziałby volenti non fit injuria lewaku, celem życia nie jest przeżycie. Sławek jednak zauważa że Polska jest po prostu niesprawna i nawet jak dasz więcej kasy, to dalej będzie niesprawna. W skrócie - Sławek po prostu uważa że Polacy to debile, którzy nie potrafiliby zbudować czegoś dobrego nawet gdyby mieli na to pieniądze.
To jest świeże. Zawsze myślałem że konfederaci nie chcą podatków bo z natury się brzydzą nimi i instytucjami publicznymi. Sławek jednak zauważa że są kraje gdzie te instytucje działają, ale w Polsce by to nie przeszło.
Muszę przyznać że tego się nie spodziewałem XD
#bekazprawakow #neuropa #konfederacja #kanalsportowy #polityka
@Kozajsza: Wg mnie ma tutaj dużo racji. Te pieniądze zostałyby przeżarte i musiałby przyjść ktoś naprawdę uczciwy i chwycić za mordy potencjalnych złodziei, żeby to wypaliło.
@Kozajsza: Nie tylko. W sprawnym państwie z usługami publicznymi dobrej jakości oraz sensownym bezpieczeństwem socjalnym trudniej zachować tradycyjno-konserwatywny model społeczeństwa. Także konserwatyzm i krzyż w mózgu jest powodem, żeby państwo
Mentzen = konserwy
Kapela = neuropa
Ale tutaj akurat ma rację. Polacy mając demokracje wolą pakowac się na powrót w autorytaryzm. Wiadomo, że jako polityk nie powinien tego publicznie mówić, ale to jest prawda po prostu.
Abstrahuje od faktu, że żadna partia w Polsce nie proponuje modelu szwedzkiego bo to by wymagało
@El3xetor: To akurat niemożliwe bo Jasio jest ewidentnie jeszcze z 3 poziomy głupszy (wiem, wydaje się niemożliwe, ale jednak )
Dla przykładu zbudujmy przystanek autobusowy. Będzie oczywiście 4 razy droższy niż powinien być, bo kogoś kuzyn musi zarobić. Ów przystanek zostanie r-------y przez patusów, bo oni nie wiedzą, że to za
W skrócie: badają wszystko, od A do Z (ilość karetek na mieszkańców, ilość zgonów na raka, długość w oczekiwaniu do lekarza itd itp, Wszystko!)
Czytałem wnioski dotyczące Polski. Generalnie:
- autorzy raportu nie mogą zrozumieć, dlaczego w kraju, gdzie tak DUZO! środków wkłada się w SZ, SZ ledwo funkcjonuje
- wszystkie dziedziny/analizowane kategorie w polskiej SZ były sklasyfikowane na ostatnich miejscach (z wyjątkiem
Wręcz przeciwnie - zgadzam się. Jestem po prostu w szoku że to on taką tezę postawił. To tylko pokazuje jak wielkim cynikiem jest Sławuś, który pewnie nawet nie wierzy w głupotki o niskich podatkach i prywatnej służbie zdrowia, a na pewno nie uznaje tego za poważną propozycję polityczną, co sam potwierdził w tym samym wywiadzie.
Jak słusznie ktoś powyżej zauważył, żeby mieć dobre usługi publiczne trzeba mieć silne i praworządne państwo, gdzie poszczególne organy działają sprawnie, są dobrze przeszkolone i ogólnie jest wysoka kultura demokracji i praworządności. Tego w Polsce nie ma i pewnie nie będzie przez następne 50 albo i 100 lat. Właśnie przez takich młotów jak Konfederaci i PiSowcy. Czy Konfederacja protestowała przeciwko niszczeniu praworządności przez PiS? Czy Konfederacja postuluje o silniejsze organy kontroli państwa? Lol, nie xD Zresztą jak mieliby to robić jak Winnicki czy Bosak swego czasu byli