Aktywne Wpisy
heksengerg +227
PeterWeiss +753
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
doktor Mentzen vs przegryw wykopkek ∞:0
#konfederacja #kanalsportowy #mentzen
@ozomidaf: Przypowieść o talentach temu przeczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dawaj, rób swoje lewackie fikołki, chętnie się pośmieję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
c--j tam z całym nauczaniem o wdowich groszach, porzucaniu bogactwa, występowaniu brat przeciwko bratu czy byciem dobrym poddanym przez oddawanie państwu co się państwu należy XD
Leć na czarną aniołku, bo nie chce mi się popołudniu z kolejnym tępym gównem babrać.
@jajko_na_twardo: a ty jako dodatek, bo nawet nie potrafisz wyartykułować o co ci chodzi.
Przypowieść o nielitościwym dłużniku
Przypowieść o pannach roztropnych
Przypowieść o robotnikach w winnicy
Rób dalej fikoły, proszę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@arahooo: screen zrobiony
Albo minister zdrowia raz mówi nie nosić maseczki a za miesiąc zmienia zdanie. Uspokójcie się bo hejt nieuzasadniony na Mentzena jest na wykopie.
Koleś naprawdę robi dobrą robotę.
@getin: zaorać nie zaorał ale zdecydujcie się czy Stano to lewica czy PiS czy ktoś inny. Bo co program z jego udziałem, to wkładacie go do pudełka w jakim wam wygodniej go umieścić.
A pytania dobre zadawał, mi do lewicy daleko a też bym