@Secretariat: jeżeli to są rzeczy teoretyczne to nie jestem zwolennikiem teorii, jeżeli nauczą Cię w jakieś programy to moim zdaniem spox. To tylko moje zdanie, więc się za bardzo tym nie kieruj
@Banxi: A właśnie czytałem ze podobno lepiej jak uczą matematyki i statystyki bo tego się podobno wykorzystuje w pracy. Dlatego właśnie wybrałem ten bo sporo ma takich ze jest więcej programowania i jakiejś obróbki danych
@Secretariat: ja sam obok data science stoje, bo im daje dane to masa znajomych nie wie co to jest teoretycznie tylko odpala R albo Pythona i siemano, może dzbany xD
@lekkonieobecny: Tak i nie. Aplikowałem jako graduate po finansach to ciężko bez studiów w data lub matmie. Niby jest pełno innych ofert nie tylko graduate scheme ale większość większych firm ma graduate scheme
@Secretariat: Ja jako ja bym szedł na programowanie, jak w to kotem jesteś to kasę zrobisz zawsze a teorią to możesz przed dupką poświrować - ale mną sie nie sugeruj, ja nie jestem zwolennikiem teorii i też często przez to mam po p-----e
ja sam obok data science stoje, bo im daje dane to masa znajomych nie wie co to jest teoretycznie tylko odpala R albo Pythona i siemano, może dzbany xD
Czego nie wie? Jakie to są dane?