Wpis z mikrobloga

via Rowerowy Równik Skrypt
  • 51
245 136 + 40 = 245 176

Szybka akcja z rana bo po poludniu mają byc burze. Jazda w koło komina w zasadzie. Miałem jechać po kwadraty ale jakos tak odpuscilem, bo najblizsze osiągalne dziś kwadraty byly w #!$%@? z dojazdem ruchliwą drogą. więc to nie jest dobra trasa na ten typ treningu. Dziś rozgrzewka rampowa, a glowna częśc treningu to 3 bloki interwałow 10x40/20
czyli 40s mocno na 110% ftp i 20s odpoczynku w s1 powtorzone x10 w bloku. pomiędzy blokami przerwa regeneracyjna 10minut w s1.

zaplanowane 1:30h zrealizowane okolo 1:22h , tssy zgodnie z planem 85.

pytanko do obserwujących #hiponaszosie o ile ktos na to patrzy - od jakiegos czasu nie daje pdosumowan i planow tygodniowych. co o tym myslicie? przydawala wam sie tamta forma wpisow do czegos? wrócic do tematu, czy nikogo to nie interesuje? :D

Weszlo w nogi fajnie dosc fajnie ale moglo by mocniej, a teraz czas na śniadanko i do roboty :)

#rowerowyrownik #hiponaszosie #chinabikeclub #rower #szosa #pokazrower #pokazszose

Skrypt | Statystyki
Hipodups - 245 136 + 40 = 245 176

Szybka akcja z rana bo po poludniu mają byc burze....

źródło: comment_1621925079RtDnaJ7wIMcGipIiopf3Pr.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
@Hipodups:
Zadowolony z chińskiej ramy?
Ja już mam info że 20.05 mój osprzęt z ali był już w Warszawie. Dziś albo jutro składam drugiego chińczyka. Teraz to będzie w 100% chińczyk, bo szosa jest na Shimano 105 a gravel dla córki będzie na Sensah SRX PRO 1x11 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@i-marszi: ogolnie tak. Jest spoko, nie wiem czy rozmiar nie jest za duzy, ale to wyjdzie na fitingu, jestem umówiony na przyszly tydzien. Więc zobaczymy co powiedzą chlopaki. Glowna zaleta ze rower jest lekki :) Czuć roznicę pomiędzy chinskim karbonem a tanim alu. Na korzysć chinczyka.
  • Odpowiedz
@DejwiD: nie wnosze po schodach. w porownaniu do alu ktore wazylo 11.8kg a tutaj 7.8kg w gotowosci do jazdy. Szybciej przyspieszam, łatwiej na podjazdach, lepiej tlumi drgania i nierówności, latwiej sprintować. Na sprintach kest sztywny jak trzeba, teraz zdalem sobie sprawe ze jednak poprzedni rower byl lekko gumowaty.

Przy pierwszej jezdzie na znanej trasie zatrzymywalem sie i sprawdzalem cisnienie w oponach bo myslalem ze mam z 2 atmosfery. Drobne wibracje wyłapuje
  • Odpowiedz
@Hipodups

Przy pierwszej jezdzie na znanej trasie zatrzymywalem sie i sprawdzalem cisnienie w oponach bo myslalem ze mam z 2 atmosfery. Drobne wibracje wyłapuje mocno

To faktycznie jest duży plus węgla! Czuć że jest wygodniej, szczególnie na naszych polskich drogach.
  • Odpowiedz
@i-marszi: Do tego Chińska kiera ec90 która o dziwo też fajnie tłumi, trochę mięsista owijka, rękawiczki z pianką a nie żelem i jest naprawdę dość przyjemnie ;) W weekend planuję zrobić pierwszą stówkę na tym rowerze, więc zobaczę jak to w dłuższym dystansie sie sprawdzi. Na razie to było max 70km.
Więcej info pewnie wrzucę za jakiś czas, na razie mam na nim najechane 200km w 4 jazdach więc to wszystko
  • Odpowiedz