Wpis z mikrobloga

Hej programisci 15k. Zmieniam robote z IT na inną (tamta była moja 1 robota i startowałem z 0 cv xD). Warto zrobic cv na stronie https://interviewme.pl/ i dac te 5 zl za pobranie cv ? Czy raczej takie ladne ostylowane z szablonu z takcih stron cv sa bez sensu i pracodawcy nie lubia tego? (wybralbym jak najbardziej klasyczny styl bez wiekszych kolorkow i duperel... ) Chyba liczy się konkret niż "przepiękne" cv prawda? Co polecacie? #programista15k
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dacir: czyli jak taki gotowy szablon z interviewme PROSTY KLASYCZNY MOZE Z POJEDYNCZYMI IKONAMI P------------I PRZY NP. DOSWIADCZENIU ZAWODOWYM, a tak bez zbednych kolorków to będzie ok czy slabo ?
  • Odpowiedz
@Nixier: FAJNIE, ALE NA PRACUJ.PL masz w doświadczeniu zawodowym max 1000 znaków, u mnie potrzeba 2x tyle .... nie zmieszczę wszystkiego co robiłem w poprzedniej firmie w 1000 znakach....
  • Odpowiedz
@belkot1122: Najlepiej napisać same konkretne i ważne rzeczy. Dla każdego projektu napisz, co się nauczyłeś i co z tego wyciągnąłeś. Jeśli są rzeczy, które pomiędzy projektami się powtarzały, posegreguj projekty po tym, z którego najwięcej się nauczyłeś. Bez jakiegoś owijania w bawełnę.
  • Odpowiedz
@belkot1122: Tak będzie najlepiej. Jeśli możesz, to zrób jak powyżej mirek napisał z podlinkowaniem jakichś repozytoriów. Wtedy dopisujesz rzeczy, których na podstawie napisanego kodu się nie widzi.
  • Odpowiedz
@belkot1122: Zdarzają się i takie sytuacje. Jeśli projekt był związany z jakąś konkretną branżą, można o tym napisać. Ale to też wszystko zależy od tego, jaką twoja firma prowadziła politykę.
  • Odpowiedz
@belkot1122: Dokładnie. Natomiast jeśli siedziałeś tylko w projektach, którymi nie można się pochwalić, warto mieć coś do pokazania. Nie musi być to jakiś duży i ambitny projekt. Może to przyśpieszyć proces rekrutacji.
  • Odpowiedz