Wpis z mikrobloga

@mroz3: ehh, gdyby tylko pojawił się kandydat, który powie, że odcina całkowicie budżet na bzdury typu pomniki i inne wystawy zdjęć za grube miliony, a wszystko to kieruje na drogi i tory... To byłoby zbyt piękne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@styroslaw: @Ogau: @franaa: ale zdajecie sobie sprawę że budżet miasta jest podzielony na sektory typu infrastruktura, sztuka itp? I nie można przenosić środków między nimi? I jak w jednym roku nie wykorzysta się budżetu w danym sektorze to w następnym roku będzie go mniej? Wiecie o tym, prawda?
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 12
@HonyszkeKojok: tak i to jedno z najgłupszych rzeczy jakie istnieją w Polsce, samorząd ma nadwyżkę pod koniec roku więc szybko trzeba kupić telefony urzędnikom albo zbudować coś nieprzemyślanego
  • Odpowiedz
@mroz3: więcej betonu (°°

Swoją drogą to twórcami pomnika są mąż i syn Beaty Urbanowicz, która pełni funkcję Plastyk Miejskiej (cokolwiek to znaczy) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mroz3 @PurpleHaze @terr0r_dr0ne @Ogau sam pomnik jak dla mnie spoko bo sporej części z tych ludzi należy się szacunek za to co robili. Część wiadomo nie powinna być na sztandarach i jest jakieś przegięcie ale to już pomijam.

Gorzej, że budżetu nie można właśnie przesuwać. I to w żadnej jednostce budżetowej. Potem na koniec roku jak zostanie coś to zakupy na potęgę.

W wypadku takiego roku jak ten
  • Odpowiedz
@mroz3: Za każdym razem gdy wysiadam z wykolejonego tramwaju, humor poprawia mi widok przepięknych wrocławskich pomników. Jak dla mnie inwestycja z kategorii tych najważniejszych dla miasta!
  • Odpowiedz