Aktywne Wpisy
WielkiNos +598
Kobiety kiedyś rodziły dzieci i ogarniały rodzinę, teraz się ośmieszają publikowaniem takich bredni.
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #niebieskiepaski
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #niebieskiepaski
L24D +34
Wystarczy przecież drobny błąd by cały misterny plan poszedł się paść.
Jak to miało miejsce w przypadku startu jednej z sond Mariner, kiedy to inżynier przegapił symbol matematyczny w równaniu w czasie odręcznego przepisywania. A w czasie startu, już po paru minutach trzeba
Mnie zawsze wprawiało w zdumienie to, że w większym stopniu odkryliśmy kosmos niż głębiny własnych oceanów... cholernie mnie ciekawi, co byśmy w nich zastali. Choć nie umniejszam przy tym
Totalnie nie chciałbym dożyć chwili, gdy rozumne istoty pojawiłyby się u nas. W tej kwestii zawsze mówię, że niewiedza jest błogosławieństwem, że lepiej, iż nie zdajemy sobie sprawy z Ich
Mam tylko nadzieję, że znajdujemy się w miejscu zapomnianym, nieodwiedzanym, które bytuje na skraju wielkich spraw trapiących tę galaktykę. Albo, że nikt nie zdaje sobie sprawy z naszej obecności bo po prostu jesteśmy za daleko. Urośnijmy wpierw do rozmiarów Imperium z Warhammera 40k, wybierzmy nieśmiertelnego Imperatora, powołajmy setki tysięcy Kosmicznych Marines i niezliczone miliardy żołnierzy Gwardii Imperialnej - wtedy możemy spotykać Xenosów. Zawsze trzeba mieć to
Niby we wspomnianej skali, typ trzeci (pobieranie energii z całej galaktyki) mamy osiągnąć za 10k
@Katorz: To był F-18.
Chciałbym być optymistą ale tak jak nie wierzę w to, że możemy napotkać pokojowych obcych, tak ciężko mi uwierzyć, że z dnia na dzień odkryjemy niesamowity booster, dający nam kopa do rozwoju. Nie wykreślam takiej możliwości, lecz szanse są zbyt małe.