Aktywne Wpisy
Mentis_capta +13
Stało się, po 7 latach odeszła ode mnie narzeczona.
Czułem, że tak będzie, od paru miesięcy był chłód i prawie nie rozmawialiśmy, ja naciskałem, chciałem wiedzieć na czym stoję, i w końcu wiem. Nad przepaścią (╥﹏╥)
Z mojej własnej winy odeszła, i to przyznaję bez zwalania na nią. Trafiła mi się najbardziej poczciwa, szczera, przyzwoita, dobra, mądra i kochana istota, jakiej bym sobie nie mógł wymarzyć.
Ale nie
Czułem, że tak będzie, od paru miesięcy był chłód i prawie nie rozmawialiśmy, ja naciskałem, chciałem wiedzieć na czym stoję, i w końcu wiem. Nad przepaścią (╥﹏╥)
Z mojej własnej winy odeszła, i to przyznaję bez zwalania na nią. Trafiła mi się najbardziej poczciwa, szczera, przyzwoita, dobra, mądra i kochana istota, jakiej bym sobie nie mógł wymarzyć.
Ale nie
Koyanaruu +21
Co czujesz patrząc na to zdjęcie? #kononowicz
Czego warto się nauczyć, by pracować?
Mam 26 lat i mam wrażenie, że niczego nie potrafię robić.
Skończyłam technikum informatyczne, ale było tak marnego poziomu, że szkoda gadać.
W tamtym roku obroniłam dyplom z psychologii. Poszłam na te studia z zainteresowania i nie żałuję, bo po każdym innym kierunku studiów pewnie tak samo nie wiedziałabym co mam ze sobą począć. Sporo znajomych po uniwersytecie poszło do pracy w zawodzie, ale jak dla mnie to marna opcja, bo ilość darowych staży, stawki w placówkach publicznych i kwoty na szkolenia to jedno wielkie pasmo zniechęcenia. No więc wyjechałam za granicę. Wróciłam po roku z kasą i ze zniesmaczeniem. Nie chcę nigdy więcej pracować na najniższych stanowiskach u Bauerów czy innych Angolów. I stoję przed dylematem.
Mam kasę, chcę ją zainwestować w rozwój zawodowy.
Znam angielski na mocne B2 i planuję kurs na C1.
Interesują mnie rzeczy około-informatyczne, ale jestem z nich lewa.
Znam współczesną psychologię.
Mam wyczucie estetyczne.
Dobre skille społeczne. Mogę pracować zespołowo.
Ale dalej kurna nie wiem, w jakim kierunku iść.
Jakieś podpowiedzi na ten zawodowy marazm?
#pracbaza #psychologia
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6098fdf9fe0977000b8aeb5e
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Wesprzyj projekt
Zbieraj doświadczenie w zawodzie po studiach. Nie za rok, ale może za dwa, trzy, zaprocentuje to bardzo mocno. Niskie stawki uznaj jakoś koszta inwestycji w swój zawodowy rozwój. Za 5 lat będziesz już samowystarczlną, znaną Panią od czubków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@AnonimoweMirkoWyznania: HR?
@AnonimoweMirkoWyznania: Showup, wsadzanie se dildosa w anal, głębokie gardło, obsługiwanie kamerek.
Pamiętaj, że Polacy to jedno z bardziej #!$%@? społeczeństw, a ostatnio e-whoring staje się coraz modniejszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaakceptował: LeVentLeCri
@siedem_zyczen: o neuroinformatyce czytałam niedawno i to chyba nie dla mnie, za dużo medycyny w tym wszystkim :<
@nalej_mi_zupy: korpo kojarzy mi się wyłącznie z klepaniem tabelek, chyba bym nie zmogła tych Excelów w kółko
@JudeMason: w szkole średniej mieliśmy fajne zajęcia z technik multimedialnych. Robiliśmy html
@AnonimoweMirkoWyznania: trzymaj https://www.youtube.com/watch?v=Xm4BObh4MhI
12h po angielsku, zobaczysz może frontend jest twoim przeznaczeniem.
Ja tak zrobiłem i z moim IQ 121 mogę co najwyżej zostać kierownikiem MacDonalda, tak że idę do fabryki zderzaków na 3-6 miesięcy odkładam hajs i później nic nie robię za oszczędności rok. Siedzę w domu czytam sobie książki, albo ćwiczę z masą własnego ciała