Wpis z mikrobloga

Nic mnie tak nie cieszy jak spółka, której zarząd leci w ciula od jakiegoś czasu zalicza kolejne coraz głębsze dołki. Na widły tego śmiecia, 7-8 zł to jego miejsce.

#gielda #geotrans #gts
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Posiadam akcje GTS i można czuć się oszukanym. W zeszlym roku w wakacje nic nie wskazywało na taki zjazd, wzkaźniki były dobre, perspektywy również. O ile uważam perspektywy nie zmieniły się jakoś bardzo na minus, to obecny kurs i ten zjazd od kilka miesięcy to jest żenada. Żałuję, że wcześniej nie sprzedałem ze stratą xD
  • Odpowiedz
@kostly: Przecież tam zarząd jest tak śmieciowy jak branża w której ta spółka funkcjonuje. Na prawdę nie wiem jak krótką trzeba mieć pamięć żeby kupować ten papier jakkolwiek inaczej niż spekulacyjnie pod kółeczka/podbitki.
  • Odpowiedz
  • 0
@mlecznyadasko ale ja pierwszy pakiet kupowalem w sierpniu 2020 na long term gdzie wtedy nie slyszalem o żadnych przekrętach xD moim błędem bylo to, że jak zaczęły się dziwne akcje zarządu to nie sprzedałem, tylko uśredniałem, bo wierzyłem w branżę + na dobrą sprawę mogę trzymać akcje do czerwca 2023. No, ale kiepsko z tym.. Nie wiadomo czy to sprzedawać ze stratą, czy trzymać :D
  • Odpowiedz
@kostly: Panie, w sierpniu to i ja brałem :D . Długo wierzyłem, ale akcja z Maślanką przelała czarę goryczy i wywaliłem na dwucyfrowym minusie (kilkanaście procent). Śmieszy mnie trochę jak emocjonalnie przeżywam tą spółkę i wybacz że tak się wyżywam :| .
  • Odpowiedz