Wpis z mikrobloga

Ależ to jest świetny zestaw :D Bardzo przyjemnie się buduje. To jest zdecydowanie jeden z tych zestawów, które budowało mi się najprzyjemniej. Skopałem co prawda naklejkę, ale zamówię chyba nowy komplet naklejek i poprawię, bo aż razi w oczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W ogóle trafił mi się pewien element, który nie dość, że miał wgniecenie, to jeszcze był wygięty. Ale na całe szczęście nie przeszkodziło mi to w budowie :D
Teraz do w pełni szczęścia muszę kupić ISS i wahadłowiec :D
#lego
hoppek - Ależ to jest świetny zestaw :D Bardzo przyjemnie się buduje. To jest zdecydo...

źródło: comment_16199891737cSYmkYoupU0RvqQL0cXb2.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@szwendacz: aż tak ogromnej powtarzalności to w nim nie ma, ja się świetnie bawiłem :D Czy ja dobrze widzę, czy też naklejka jest odklejona? XD
  • Odpowiedz
@szwendacz: a u mnie z tą naklejką United States było tak, że ja ją nakleiłem, ale była ciutkę krzywo i mi to nie do końca pasowało, to nieco naprostowałem, ale zapomniałem, że to będzie źle wyglądać XD Mogłem zostawić delikatnie skrzywioną.
  • Odpowiedz
@hoppek: taki pro tip, jeżeli widzisz że naklejka jest krzywo to masz jeszcze chwilę na jej poprawienie bez odklejania, możesz po prostu na siłę ją dwoma palcami przesunąć lekko.

Mam świra na punkcie naklejek naklejonych idealnie i zazwyczaj tak robię.
  • Odpowiedz
@hoppek podoba mi się opcja z otwieraniem tego kokpitu i zajrzeniem do środka no i ciasne drzwiczki, przez które może przecisnąć kosmonauta. Ponoć była to z tych bardziej stresujących sytuacji w całej misji Apollo 11, gdy okazało się że na księżycowej grawitacji było to mega trudne zadanie ;D

Btw hołd dla M. Collinsa, który odszedł w ten werkend;) co prawda nie ma go w tym zestawie, ale jednak członek misji.
  • Odpowiedz
Lądownik jest super zestawem, sprawił mi mnóstwo frajdy, oprócz niego mam także Saturna V, ISS i wahadłowiec Discovery. Wczoraj rozłożyłem rakietę, stację i lądownik, żeby złożyć jeden z tych dwóch zestawów:

https://rebrickable.com/mocs/MOC-57764/aberrant85/space-force-lunar-tank-with-functional-cannon/#details

https://rebrickable.com/mocs/MOC-59411/aberrant85/orbital-space-station-uss-sword-of-damocles-w-spinning-action/#details
  • Odpowiedz