Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Kolejny piękny weekend majowy spędzony samotnie w 4 ścianach, to samo wszystkie święta i jakiekolwiek dni wolne od pracy. Na relacjach Facebookwych majowe tripy, pocałunki, wypady rodzinne. Żaden znajomy w związku w weekendy nie siedzi na dupie tylko gdzieś wychodzą, ale nie sami - tylko ze swoją drugą połówką. A tzw. "normictwo" i tak Ci powie, że hehe związki są przereklamowane.. Jakiekolwiek potrzeby społeczne też są przereklamowane? Co innego jeśli byłeś już w związkach, ale świadomie z tego rezygnujesz, masz rodzinę, przyjaciół. A co innego jeśli nigdy nie doświadczyłeś dotyku, tego, że komuś na Tobie zależy, czasem o Tobie pomyśli..

No dobra, to zaraz ktoś powie, że przecież mogę robić wiele rzeczy sam. Spoko. Tylko nie każdy ma taki charakter, że po spędzaniu tygodniami bez jakiegokolwiek kontaktu z ludźmi będą dawały mu radość również samotne wypady gdziekolwiek. Pójdę na rower to wracam po pół godziny, bo mi się nudzi. Poćwiczę z 1.5h spoko, tu nikogo nie potrzeba. Wyjdę na spacer, to wrócę szybciej niż wyszedłem, bo po co iść dalej. A jak raz na rok ktoś się zlituje i wyjdzie ze mną nawet na ten głupi spacer i mam z kim pogadać to od razu mam lepszy humor. Możemy krążyć w kółko bez celu, ale wtedy się tak nie nudzę i mam energię cokolwiek robić. Mogę o czymś opowiedzieć lub wysłuchać drugą osobę. Przez zdecydowaną większość mojego marnegu życia tego nie ma...

#dziendobry #zwiazki #przyjazn #przegryw #regresosobisty #rozwojosobistyznormikami #zycie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #608eabff5a0849000ad365f7
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
AnonimoweMirkoWyznania - #anonimowemirkowyznania 
Kolejny piękny weekend majowy spędz...

źródło: comment_16199778705xyKI93EAY2AI9j8BomKJI.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Na relacjach Facebookwych majowe tripy, pocałunki, wypady rodzinne. Żaden znajomy w związku w weekendy nie siedzi na dupie tylko gdzieś wychodzą, ale nie sami - tylko ze swoją drugą połówką.

@AnonimoweMirkoWyznania: ... po chu utrzymujesz kontakt z takimi ludźmi i katujesz się tym jak żyją... usuń FB i zacznij spędzać czas tak jak lubisz z ludźmi których lubisz ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Arkos12 Bo samotność jest fajna, jeśli jest chwilowa i z wyboru. Mam żonę i dwójkę dzieci i 2-3 razy w roku wyjeżdżam w góry na 2-3 dni tylko sam i czuje się wtedy znakomicie. Jak ktoś jest sam i wyjeżdża gdzieś sam to będzie odczuwał tylko samotność
  • Odpowiedz
u, tego, że komuś na Tobie zależy, czasem o Tobie pomyśli..

@AnonimoweMirkoWyznania: Problem w tym, że nawet jak jesteś w związku to tak nie ma. Tylko na początku jako taka zasłona dymna, kiedy pana chce cię mieć, pożąda cię, ale jak cię zdobędzie czy to emocjonalnie czy dzieci albo ślub to czar pryska i wszystko się zmienia i stajesz się narzędziem i głupi przedmiot będzie miał więcej czułości od niej
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: jak sie miało w dupie relacje z innymi, odmawiało zaproszeń na spotkania podczas swojej 10-15 letniej edukacji i nic samemu nie organizowało to tak jest. Wiele razy zapraszałem dużo znajomych, ale jak ktoś któryś raz z rzędu odmawia to już go nie zapraszam. A później siedzi w piwnicy i po kilku latach zdaje sobie sprawe że z----ł i pisze takie wysrywy. Trzeba sie było starać to by byli znajomi
  • Odpowiedz