Aktywne Wpisy

dawid-hopek +15
źródło: temp_file7759087669105558045
Pobierz
Brazylijczyk1 +275
. Ciekawostki o Brazylii i Brazylijczykach część III i ostatnia
-Brazylia została odkryta w 1500 roku
- jej nazwa pochodzi od drzewa brezylki używanej do produkcji barwnika
- jej flaga pochodzi od sztandaru portugalskiej rodziny królewskiej
- napis na fladze oznacza,,porządek i rozwój”
-Brazylia została odkryta w 1500 roku
- jej nazwa pochodzi od drzewa brezylki używanej do produkcji barwnika
- jej flaga pochodzi od sztandaru portugalskiej rodziny królewskiej
- napis na fladze oznacza,,porządek i rozwój”
źródło: IMG_3062
Pobierz

Dwa tygodnie temu musiałam wejść na inne leki - i stał się cud. Dokładnie odwrotny efekt uboczny niż amitryptylina, przestałam czuć się głodna w ogól, w końcu mogę utrzymywać spory deficyt kaloryczny bez czucia się jakbym umierała. Mimo że starałam się jeść ze swoim zapotrzebowaniem za dużo zapominałam o jedzeniu(dosłownie musiałam ustawić sobie budziki "jedz" i wpadłam w duży deficyt. Prawie 3kg w dwa i pół tygodnia. <3 w końcu wrócę do swojej wagi. Prawdopodobnie gdy je odstawie za jakiś rok będę znowu czuć swoje zapotrzebowanie - więc stanę z wagą. Oprócz tego efektu ubocznego jest kilka innych - dwa negatywne i parę pozytywnych. NRI to najlepsze antydepresanty jakie w życiu miałam. Działają, mała faza na początku i dają mi poprawę masy aspektów życia.
Na przykład z dnia na dzień zdecydowanie mniej odczuwam głód kofeiny, a właściwie ja przedawkowywalam codziennie. Mam dużo energii, lepiej się budzę, mniej śpię. Może i mają najsłabsze działanie antydepresyjne - ale w moim przypadku poprawiają tyle innych aspektów życia że czuję się dobrze. Że czuję. No i nie zwiększają progu drgawkowego więc moja padaczka mnie w międzyczasie nie zabije. XD
Z negatywnych - sporadyczne stany lękowe i to że co pięć minut czuje jakby mi mrowki chodziły po mózgu i reszcie ciała. Ten drugi jest w sumie już neutralny, człowiek się przyzwyczaja.
Idealne leki dla mnie. I przestanę być grubaską w końcu.
#chudnijzwykopem #czujedobrzeczlowiek #depresja
Komentarz usunięty przez autora
Jeden z antydepresantów z grupy NRI. Jest wycofany(!) na połowie globu że względu na za niska skuteczność przy zbyt wielu efektach ubocznych - które dla mnie są