Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 106
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A użyłaś go do potwierdzenia swojego przypuszczczenia, że od szczepionki można zachorować ;p

@a2t1: Dobrze, zatem dlaczego zachorowali, skoro wcześniej byli zdrowi? I tutaj można być ekspertem od wszystkiego, co jakiś czas, takie miejsce xD
  • Odpowiedz
@xandra

Maseczka głównie chroni innych przed Tobą.

Wirus unosi się głównie w mikrokropelkach cieczy a nie bez żadnej osłony.

Mam kolejny pomysł. Weź atrament i wylej na stół a drugi raz na stole połóż maseczkę i daj znać jakie są różnice ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@xandra: bo tak się może po prostu zdarzyć - nie można na tej podstawie formułować opinii, że to przez szczepionkę, bo ten wirus mógł być przyniesiony do domu opieki przez dowolnego jego pracownika i przekazany na pensjonariusza.

Pamiętaj, że będąc zaszczepionym nadal można rozsiewać ten szit. Szczepionka to nie firewall przed SARS-CoV-2, który niszczy go zaraz po kontakcie z naszym ciałem. Ona chroni (z 90% skutecznoscią) przed zachorowaniem i poważnymi
  • Odpowiedz
@davidero69: Zapewniał. Fragmenty mrna nie powinny wywołać zakażenia covid nigdy. Jeśli wywołują to ktoś grubo coś s--------ł.
Aczkolwiek dużo bardziej prawdopodobne jest, że osoba zaszczepiona miała kontakt z wirusem i uległa zakażeniu. Szczepionka, szczególnie krótko po podaniu nie zapewnie niewrażliwości, a jedynie skokowo zwiększa szanse na to, że twój organizm poradzi sobie z chorobą tak, że nikt nawet nie zauważy, że patogen odwiedził twoje ciało.
  • Odpowiedz
- coraz więcej jest przypadków zachorowania na koronawirusa po zaszczepieniu, choć wszyscy zapewniali, że ten fragment mRNA nie spowoduje zakażenia

@xandra: Tzn. uważasz, że samym tylko zaszczepieniem się można się zakazić koronawirusem?
  • Odpowiedz
@Bin_Laden: Ah tak, Pandemrix i populacja zdziesiątkowana przez narkolepsję - jak mógłbym zapomnieć!
W końcu ryzyko zachorowania na narkolepsję wzrosło o dokładnie 0,005 procenta - było wręcz marginalne i ciężkie do zauważenia w pierwszej chwili. Blisko 360 osób w całej europie otrzymało odszkodowania. Trzysta sześćdziesiąt osób na ponad 30 milionów.

https://www.mp.pl/szczepienia/specjalne/221171,narkolepsja-i-szczepienie-przeciwko-grypie-pandemicznej
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@putinn: a ile osób to ma i nie wie. Ile zostało zdiagnozowanych. Tego nikt nie liczy. To samo tyczy się tego śmiesznego koronawirusa.
Teraz powiedz mi, jaki był sens szczepienia na tę świńską grypę, czy to nie ta sama panika co obecnie?
Starsi i schorowani ludzie będą umierać czy z koronawirusem czy inną infekcją.
  • Odpowiedz
@xandra: Ja mam coś jeszcze lepszego. Targ zwierząt, z którego ponoć wyszedł ten koronawirus został ponownie otwarty i chyba to samo z targami, z których wywodziły się inne wirusy po których ogłoszono pandemie. To jest dopiero temat do przemyślenia.
  • Odpowiedz