Aktywne Wpisy

kamil-tika +6
Czy tylko ja zauwazylem, ze w tym roku jest jakas plaga u loszek z nie noszeniem ochraniaczy na cyce? Idziesz ulica i praktycznie kazdej bezwstydnej p0lce widac, ze wszystko sie tam bimba pod koszulka xDDD

Banita2025 +77
Konfederacja jako jedyna partia w sejmie głosowała przeciwko uchwale upamiętniającej ludobójstwo dokonane na Tatarach krymskich przez ZSRR w 1944 roku.
#polska #polityka #bekazkonfederacji #rosja
#polska #polityka #bekazkonfederacji #rosja
źródło: konfaruSSka
Pobierz

Meanwhile droga rowerowa:
#rower #polscykierowcy #podludzie #patologiazmiasta #polskiedrogi
źródło: comment_1619856961PSSaMEMvbwo71FLL9HHfLC.jpg
PobierzNie wiem, nie chce mi się KW szukać. Tylko, że ja nie rzucam pomysłami w stylu "można by tamtędy drogę puścić".
Swoją drogą, dużą naiwnością wykazał się ktoś kto to projektował. Przecież wiadomo było, że to się skończy jak na zdjęciu powyżej.
@Krupier: czyli wydaje Ci się, że nie można.
Tak, ja rzucam pomysłami, bo zamiast płakać "auta stoją na pasie dla rowerów hlip hlip" próbuje znaleźć rozwiązanie problemu.
Co śmieszne zamiast - skoro Cie ten problem boli - chociaż przemyśleć takie rozwiązanie, sprawdzić czy można zrobić to szukasz tylko problemów w realizacji. Gdyby był nacisk na władze miasta czy innego zarządcę drogi to może by się coś w sprawie ruszyło, ale nie - lepiej przyjąć, że się nie da. Bo na pewno właścicielem jest ktoś inny i na pewno nie będzie chciał sprzedać, bo ktoś gdzieś kiedyś na większej działce wybudował market. To tu też postawią Biedronkę o wymiarach 3 na 50 metrów (2 metry zostawiam na opaskę wokół budynku).
@sargento chociaż dał powód związany z bezpieczeństwem. I jego rozumiem i ciężko mi tu dyskutować, ale Twój powód? "Nie da się, bo gdzieś indziej był problem z wykupem ziemi więc tu na pewno też jest i
Super, fajnie i łatwo rzuca się pomysłami zza komputera nie zdając sobie sprawy z tego ile papierologii potrzeba by je rozwiązać o ile w ogóle jest to możliwe. I tylko na to ci zwróciłem uwagę, no ale musiałeś się odpalić. XD
@GnijacyNissan:
Jaki nie cały? Ten pas biegnie przez całą ulicę od skrzyżowania ze Sczanieckiej.
@GnijacyNissan:
No i gdyby droga rowerowa szła przez chodnik, a potem przez
Zawróciłem i w kilka minut dojechałem do celu inną drogą.
@GnijacyNissan : to analogicznie nie wiem skąd pretensje jak rowerzysta ma w dupie gównianą DDR z kostki i jedzie sobie ulicą ¯\_(ツ)_/¯ skoro można naginać przepisy wg swojej oceny
A raz że nie zawsze i wszędzie da się pojechać inną drogą, dwa, że jak już wjedziesz tam to niby jak chcesz zawrócić, jak raz, że jest ciągła a dwa, że jest korek i nie masz miejsca żeby zawrócić? No i trzy, że w godzinach szczytu jadąc
@sargento: jest mowa o tym jak mogłoby być, a ty już narzekasz, że ktoś by ci tam drogę zajechał, no debil