Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@MarMac: "To kto jest właścicielem działki? Skoro Ci się nie wydaje to znaczy, że wiesz. Więc pytam, kto?"

Nie wiem, nie chce mi się KW szukać. Tylko, że ja nie rzucam pomysłami w stylu "można by tamtędy drogę puścić".
  • Odpowiedz
@Krupier: @kicek3d: Ok, racja. Myślałem że tam cały czas biegnie droga dla rowerów.
Swoją drogą, dużą naiwnością wykazał się ktoś kto to projektował. Przecież wiadomo było, że to się skończy jak na zdjęciu powyżej.
  • Odpowiedz
Nie wiem, nie chce mi się KW szukać.

@Krupier: czyli wydaje Ci się, że nie można.
Tak, ja rzucam pomysłami, bo zamiast płakać "auta stoją na pasie dla rowerów hlip hlip" próbuje znaleźć rozwiązanie problemu.
Co śmieszne zamiast - skoro Cie ten problem boli - chociaż przemyśleć takie rozwiązanie, sprawdzić czy można zrobić to szukasz tylko problemów w realizacji. Gdyby był nacisk na władze miasta czy innego zarządcę drogi to może by się coś w sprawie ruszyło, ale nie - lepiej przyjąć, że się nie da. Bo na pewno właścicielem jest ktoś inny i na pewno nie będzie chciał sprzedać, bo ktoś gdzieś kiedyś na większej działce wybudował market. To tu też postawią Biedronkę o wymiarach 3 na 50 metrów (2 metry zostawiam na opaskę wokół budynku).
@sargento chociaż dał powód związany z bezpieczeństwem. I jego rozumiem i ciężko mi tu dyskutować, ale Twój powód? "Nie da się, bo gdzieś indziej był problem z wykupem ziemi więc tu na pewno też jest i
  • Odpowiedz
  • 3
@Krupier: co za idiota zaprojektował to w ten sposób? nasrał na pas, jeszcze nie cały xD to coś daje rowerzystom? sam na rowerze wolałbym przecisnąć się chodnikiem, widząc zdjęcia ile tam #!$%@? samochodami jest xd
  • Odpowiedz
  • 1
@MarMac: o #!$%@?, ale się odpaliłeś.

Super, fajnie i łatwo rzuca się pomysłami zza komputera nie zdając sobie sprawy z tego ile papierologii potrzeba by je rozwiązać o ile w ogóle jest to możliwe. I tylko na to ci zwróciłem uwagę, no ale musiałeś się odpalić. XD
  • Odpowiedz
  • 1
@Krupier: co za idiota zaprojektował to w ten sposób? nasrał na pas, jeszcze nie cały xD to coś daje rowerzystom? sam na rowerze wolałbym przecisnąć się chodnikiem, widząc zdjęcia ile tam #!$%@? samochodami jest xd

@GnijacyNissan:

Jaki nie cały? Ten pas biegnie przez całą ulicę od skrzyżowania ze Sczanieckiej.
  • Odpowiedz
  • 6
@Krupier: kretyńskim pomysłem jest robienie tam ścieżki, skoro sygnalizacja tam jest kolizyjna. tak jak ktoś wyżej ZAPROPONOWAŁ rozwiązanie związane z umieszczeniem takiej ścieżki na chodniku, poza jezdnią - byłoby to najmniej konfliktowe rozwiązanie moim zdaniem. ta ścieżka na jezdni generuje jeszcze gorszy zator, dlatego kierowcy mają w dupie ścieżkę, która została tam umieszczona przez idiotę xD
  • Odpowiedz
@Krupier nie popieram tego zachowania, ale warto nakreślić sytuację, że trwa remont torowiska na jednej z głównych dzielnic Szczecina, ruch jest bardzo utrudniony i jest bardzo dużo zmian w organizacji ruchu. Do tego kumuluje się to z innymi dużymi remontami i ogólnie w całym Szczecinie się jeździ teraz dość ciężko, a w tym miejscu ze zdjęcia w godzinach szczytu są tak gigantyczne korki, że czasem auta stojąc tylko na tym lewym
  • Odpowiedz
  • 6
@Krupier: kretyńskim pomysłem jest robienie tam ścieżki, skoro sygnalizacja tam jest kolizyjna. tak jak ktoś wyżej ZAPROPONOWAŁ rozwiązanie związane z umieszczeniem takiej ścieżki na chodniku, poza jezdnią - byłoby to najmniej konfliktowe rozwiązanie moim zdaniem. ta ścieżka na jezdni generuje jeszcze gorszy zator, dlatego kierowcy mają w dupie ścieżkę, która została tam umieszczona przez idiotę xD

@GnijacyNissan:

No i gdyby droga rowerowa szła przez chodnik, a potem przez
  • Odpowiedz
  • 1
@krucjan: ja wiem co tam się tam teraz dzieje. Sam się kiedyś #!$%@?łem w ten korek i wiesz co zrobiłem?

Zawróciłem i w kilka minut dojechałem do celu inną drogą.
  • Odpowiedz
dlatego kierowcy mają w dupie ścieżkę, która została tam umieszczona przez idiotę xD

@GnijacyNissan : to analogicznie nie wiem skąd pretensje jak rowerzysta ma w dupie gównianą DDR z kostki i jedzie sobie ulicą ¯\_(ツ)_/¯ skoro można naginać przepisy wg swojej oceny
  • Odpowiedz
@johnweak: ale fikoła zrobiłeś, Tyszkiewicz by dała 10 - nie mówię tu o jakości drogi, bo hehe - auta jadą po ulicy, na której jest w #!$%@?ę dziur, a nie jadą po ścieżkach rowerowych z tego tytułu, gdzie dziury na drogach wywołują większe straty, bo remont zawieszenia nie zawsze jest groszową sprawą :p ci kierowcy stoją na tej ścieżce, która została #!$%@? wycięta z jednego z pasów (bo widać, że
  • Odpowiedz
@Krupier: wiem, że wiesz piszę to do innych, bo trochę manipulujesz wrzucając to bez wyjaśnienia i nawet nie dałeś tagu #szczecin
A raz że nie zawsze i wszędzie da się pojechać inną drogą, dwa, że jak już wjedziesz tam to niby jak chcesz zawrócić, jak raz, że jest ciągła a dwa, że jest korek i nie masz miejsca żeby zawrócić? No i trzy, że w godzinach szczytu jadąc
  • Odpowiedz
a rowerzystom zapewniło większe bezpieczeństwo (mniejsza szansa na potrącenie przez auto).

@MarMac: i cyk zajechanie drogi rowerzyście na przejeździe rowerowym przez skręcającego autkiem w prawo. I #!$%@? że to rowerzysta powinien się zatrzymać.

@sargento: jest mowa o tym jak mogłoby być, a ty już narzekasz, że ktoś by ci tam drogę zajechał, no debil
  • Odpowiedz
@johnweak: ja nie mam do nikogo pretensji, nawet jak środkiem ulicy będzie jechał rowerzysta to go po prostu sobie wyprzedzę i życie toczy się dalej, za dużo dziwnych i niezgodnych z przepisami rzeczy na drodze się dzieje, żeby sobie przez to krew psuć. Niemniej chyba łatwiej znaleźć zrozumienie dla rowerzysty, który jedzie środkiem ulicy, bo nie ma nigdzie infrastruktury rowerowej, niż dla takiego, który robi to mając obok gładką, nowiutką
  • Odpowiedz