Wpis z mikrobloga

boomerzy śmieją się z dzieci które szukają lodów ekipy, a sami zapomnieli jak latali od sklepu do sklepu macać paczki lays za kapslami/kartami

@lucaseq: nie pamiętam żebyśmy n----------i się o te kapsle, już pomijam, że znałem tylko jedną osobę, która macała opakowania.
  • Odpowiedz
@wicked93: nie, nie były i dlatego macało się paczki, żeby brać tylko chipsy które miały żetony. U nas w mieście były nawet kartki z zakazem macania chipsów XD Starsze pokolenie też miało swoje odloty
  • Odpowiedz
boomerzy śmieją się z dzieci ... a sami zapomnieli

@lucaseq: moj ojciec jest boomersem, bo urodzil sie w 50' i raczej watpie zeby kial konto na wykopie.
natomiast w tej sytuacji milenialsi nasmiewaja sie z zoomerow jak cos, poczytaj bo po boomersach bylo jeszcze pokolenia x y i wspolczesne z (zoomers) jest klasyfikacja szczegolowa co do rocznika oraz typowe zachowabia poszczegolnych grup jak uzywanie smartfona i apek do robienia zakupow
  • Odpowiedz
@lucaseq: Ile bym dał gdyby znowu można było znaleźć pokemon tazo czy karty dragon ball w czipsach :) Aż dziwne, że to nie wraca gdy tak dużo osób mających do tego sentyment zarabia już na siebie.
  • Odpowiedz
@wolfKida: boomerzy śmieją się z dzieci które szukają lodów ekipy, a sami zapomnieli jak latali od sklepu do sklepu macać paczki lays za kapslami/kartami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@lucaseq: Tylko że macanie czipsów miało sens bo tam zazwyczaj można było wygrać darmową paczkę czipsów lub pieniądze.
  • Odpowiedz
@elo_: sorry, mogło mi się pokręcić. Wybacz, że nie pamiętam tego, że kapsle, które zbierałem 21 lat temu mogły się nie znajdować w każdej paczce.
  • Odpowiedz