Aktywne Wpisy
Sla_Voy +72
No i jeb :/
Nie najeździłem się za dużo. Ledwie 500 km ponad pierwsze 1k km docierania i jazdy jak emeryt.
Gość wjechał na czerwonym. Świeży kierowca, prawie rok prawo jazdy. Nic mi ani jemu się nie stało.
Nagranie - https://youtu.be/pJf35-5JzVo
#motoryzacja #polskiedrogi #kolizja #stluczka #shithappens #hyundai #samochody #wypadek
Nie najeździłem się za dużo. Ledwie 500 km ponad pierwsze 1k km docierania i jazdy jak emeryt.
Gość wjechał na czerwonym. Świeży kierowca, prawie rok prawo jazdy. Nic mi ani jemu się nie stało.
Nagranie - https://youtu.be/pJf35-5JzVo
#motoryzacja #polskiedrogi #kolizja #stluczka #shithappens #hyundai #samochody #wypadek
lagomorph +619
Może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego deweloperzy marnują cenną przestrzeń przeznaczając na wysokość mieszkań ponad 2 metry? Powinno się wyznaczyć nowy standard i budować na maks 190. Ja mam akurat 190 cm więc mi to pasuje, a jak ktoś jest troszkę wyższy, to zawsze może się schylić. Dzięki takiej oszczędności może udałoby się zamiast 10 pięter budować 11 przy takiej samej wysokości bloku?
#koalicjadeweloperska #nieruchomosci
#koalicjadeweloperska #nieruchomosci
Sam lot na Marsa wciąż zajmie nam sporo czasu, a co dopiero próba zamieszkania na nim.
Technologia zawsze rozwiązywała jakiś problem tworząc nowy. Rozwój technologiczny zwykle powodował, że potrzeba zasobów systematycznie rosła, a nie malała. Jedynym rozwiązaniem jest ograniczenie konsupcji.
Z tego co wiem to plany znacznie wyprzedzają Twoje szacunki. Nawet jeśli Elonowi nie uda się wysłać "miliona ludzi do 2050r." to sam taki ekscentryczny zamiar pokazuje, że wcale nie jesteśmy tak daleko.
Czysta spekulacja nie poparta żadnymi dowodami.
Poza tym nie jest problemem ilość surowców tylko opłacalność ich wydobycia. W istocie już doplaca się w wydobywaniu pewnych surowców.
Prosty chłopski rozum w praktyce. Ludzie kupują alkohol, choć jest szkodliwy,
Bez znaczenia. To zwykły chwyt marketingowy. Wzrost urbanizacji, liczby samochodów, fabryk wymaga większej ilości energii ergo surowców.
Nie... To są zwykłe matematyczne postulaty.
Z tak płytkim ujęciem nawet nie będę się kłócił.
Komentarz usunięty przez autora