Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 169
@hyperlink: opinie są z założenia subiektywne. Twoim zdaniem 20zł to jest git a zdaniem opa to akceptowalna kwota ale dałoby się taniej. Na ankiety też odpowiadasz tak aby ankieterowi nie zrobiło się przykro czy odpowiadasz zgodnie ze swoim sumieniem i wizją świata?
Op skorzystał ze swojego prawa a sprzedawca ze swojego. Tyle że argument "wycofaj pan bo mi psujesz opinie" jest taki sam jak "dej bo mi się należy"

Chcą mieć
@zoober97: Zrozum proszę, że z czegoś musi to wynikać. To że na jednych aukcjach jest SMART i wysyłka darmowa to nie znaczy, że sklep za przesyłkę nie płaci. Cześć kosztów wysyłki ukryte jest w cenie towaru. Nawet mając wykupionego SMARTa to Ty myślisz, że sprzedawca się nie dokłada z własnej kieszeni do tej usługi? Dokłada.

Jak rozumiem dostałeś najlepszą cenę (łącznie z wysyłką) na te opony, a mimo wszystko masz pretensje,
  • 16
@hyperlink: a gdzie w "dej bo mi się należy" masz straszenie?
Słusznie wyśmiał prośbę sprzedawcy bo nie zależy mu na utrzymaniu najniższych cen aby zadowolić klienta tylko na odznace, która sugeruje że ma najniższe ceny. System ocen może nie jest dobrze skrojony skoro 4/5 sprawia że sprzedawca traci na tym ale żeby twierdzić że to jest krzywdząca ocena to jest przegięcie i to srogie
@maniok: Nie ma strasznia, ale wyczuwa się ton pretensjonalny. Tutaj była tylko prośba. Z ciekawości sprawdziłem ile musiałbym zapłacić z wysyłkę opon przez sendit.pl i DPD (czyli najtańszym kurierem na najlepszych warunkach przez pośrednika): https://www.sendit.pl/cennik/cenniki-krajowe/dpd

Przesyłka do 10 kg: 16,72 zł brutto + dopłata za element niestandardowy 14,76 zł brutto (tak jak wspomina @Jelen_Szlachetny, czyli 31,48 zł brutto. Za dwie opony, bo nie przyjmują pakowanych po 4. Więc cenę liczysz
@Dizel_AHTUNG ale oni mają rację. Widzę cenę wysyłki przed zakupem. Albo mi to pasuje i kupuje, albo jest za droga wysyłka i szukam tańszej. A że będziesz miał sam towar droższy to sam zdecyduj co ci się opłaca bardziej. Poza tym wyżej ktoś już opisał koszty wysyłki normalnie dla człowieka z "ulicy". Ponad 30zł bo to niestandardowe. Poza tym, co to jest 20zł za taka dużą, niestandardowa przesyłkę. Dobra cena. Wszystko drożeje,
  • 77
@zoober97: co te wykopki, to już jak cena wysyłki jest jawna to się należy 5 gwiazdek bo co, bo widzę ile płacę? Każdy ma prawo ocenić tak jak mu się podoba, allegro wycofało już ocenę szybkości wysyłki bo sami ją liczą - niech robią to samo z kosztami wysyłki, jeśli sprzedającym przeszkadzają oceny.
Jeśli by była wysyłka za stówę to też nie można dać mniej niż 5 gwiazdek bo widać ile
Proponuje pójść i zapytać w najbliższym punkcie kurierskim ile kosztuje wysyłka opony, a gdzie tam 4!! Sprzedający uczciwie przedstawił ofertę , a Ty ją wybrałeś i jeszcze marudzisz że drogo. Niestety nie bez winy w tej sytuacji jest sam portal Allegro który daje możliwość oceniania kosztów wysyłki. Nie wiem po co w ogóle taka ocena jest. Aa w sumie wiem bo przy opcji SMART sprzedający zawsze otrzyma 5 gwiazdek( ustawione na sztywno
  • 58
#!$%@? ale się wykopki zesrały xD
"Wszystko było atrakcyjniejsze w ich ofercie więc ją wybrał" no i dobra, i za wszystkie inne kryteria dał 5 gwiazdek, więc faktycznie było najlepiej, a skoro jest ocena kosztów wysyłki to chyba ma prawo ją uzupełnić według własnych odczuć. Z resztą wrzucił 4/5 a tu niektórzy już dostali padaczki że od razu wszystko mu się nie podobało syf tragedia i po co zamawiał xD
Dla mnie