Wpis z mikrobloga

https://portal.abczdrowie.pl/koronawirus-w-polsce-dr-grzesiowski-trzecia-fala-epidemii-wyraznie-sie-przelamuje

Dokładne potwierdzenie moich przewidywań sprzed około dwóch tygodni, gdzie pisałem, że w wakacje nie będzie otwarcia hoteli ani żadnych restauracji. Czyżby doktorek czytał moje wpisy ? xD

To nie jest tak, że pojedyncze przypadki zakażeń nowym wariantem są w stanie spowodować falę epidemii. Mutacja potrzebuje 2-3 miesiące, żeby ewentualnie przejąć kontrolę.

#koronawirus
  • 19
@wladyslaw-krakowski: miejmy więc nadzieję że u nas się w szczególny sposób przynajmniej w wakacje nie rozwinie. Zresztą czytałem, że PiS w lipcu-sierpniu chce zrobić koniecznie kongres partii na ponad 1000 osób (bo w zeszłym roku się nie udało), więc pewnie nie pozwolą aby mutacja indyjska weszła wtedy do Polski xD
@mxkris377:

PiS w lipcu-sierpniu chce zrobić

Z tym że PIS chce jedno, a cały zachodni świat chce czego innego, więc różnie może być. Ale fakt, nie można z góry nic zakładać, bo jakiś szur taki jak ja przewiduje jedno, a potwierdza to później jakiś doktorek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: Szczepić przymusowo. Pod karą finansową i groźbą przymusowego doprowadzenia do punktu szczepień.
Ja nie mam już siły i zdrowia psychicznego by czekać aż foliarze się sami łaskawie zdecydują na szczepienie. Dzisiaj o północy się rejestruję na szczepienie i liczę na jak najszybszy termin (w dowolnym miejscu kraju). Potem chcę żyć normalnie.
@StukilowaRurzowa: Ok to trzymaj się od moich wpisów z daleka, bo socjopatów nie cierpię a także nie lubię ludzi szerzących publicznie totalitaryzm, co jest karalne:

Art. 256 KK

Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa (...)podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.